Acılı şehriye çorbası Öncelikle kabağı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Şehriye ile birlikte biraz suyla pişirin. Biberleri ve tavuk etini şeritler halinde doğrayın. Soğanları halka halka doğradıktan sonra bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanları, tavuk etlerini, biberleri koyup, kavurun. Şehriyeleri pişirdiğiniz tencereye kavurduğunuz malzemeyi, soya sosunu ve tavuk suyunu ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Üzerine nane serpip, servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı şehriye
* 1 adet acı biber
* 2 adet kırmızı tatlı biber
* 1 adet kabak
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 demet taze soğan
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Patatesli omlet
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bir tavada sıvıyağ kızdırıp, patatesleri kızartın ve havlu kağıdın üzerine çıkartarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Bir kasede yumurtayı, maydanozu, peyniri, tuz ve karabiberle çırpın. Diğer bir tavada tereyağı eritin ve patatesleri tavaya koyun. Patateslerin üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Omleti servis tabağına alıp, üzerine kırmızı biber serptikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet patates
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
* 1 çay kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber, kırmızı biber
Safranlı pilav Pirinci bir saat tuzlu suda bekletip, bol suyla nişastası gidinceye kadar yıkayın. Bir tencereye sıvıyağı ve safranı koyup, 5 dakika kavuralım. Tereyağını, şekeri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca pirinci de ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin ve tencereyi bir bezle sararak dinlendirin. Servis yaparken tarçın serpip ikram edin.
MALZEMELER
* 1 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı et suyu
* 2 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı safran
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz, tarçın
Yayın tarihi: 21 Ekim 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/21/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.