kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis'e seferberlik çağrısı

UMUT TÜTÜNCÜ
"Meclis'te grubu olan 4 partinin 549 milletvekili, bölücü terör örgütünün adını söyleyerek, ona karşı seferberlik ilan etmeli" diyen Erdoğan, terörle mücadele için birlik ve beraberlik gerektiğini belirtti..
Başbakan Erdoğan dün Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan ve 7 milyon YTL'ye mal olan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışında, DTP'ye göndermede bulunarak, "Meclis'te grubu olan 4 partinin 549 milletvekili Türkiye'deki bölücü terör örgütünün adını söyleyerek, ona karşı seferberlik ilan etmeli" dedi. Ramazan ayında ve bayram arifesinde 30'a yakın şehit verildiğine işaret eden Erdoğan, terörün adi bir suç gibi kısa vadeli bir operasyon olmadığını vurgulayarak, teröre karşı mücadelenin en güçlü silahının birlik ve beraberlik olduğunu belirtti. Erdoğan, şu mesajları verdi:

ARKA BAHÇEYLE OLMAZ

*
Biz ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak, terör desteğini o denli kaybeder. Kimse terörden nemalanmayı, terörü siyasi bir rant aracı olarak kullanmayı hedeflemesin. Meclis'te grubu olan 4 partinin 549 milletvekili Türkiye'deki bölücü terör örgütünün adını söyleyerek, ona karşı seferberlik ilan etmeli. Eğer terör örgütü 'arka bahçemdir, onlar bizim kardeşimizdir' gibi başlıklarla yad ederseniz bu bizim birliğimize gölge düşürür. Çünkü üniter yapımızın üzerinde herhangi bir operasyon yapılmasına biz müsaade etmeyiz edemeyiz.

* AKP'nin üç kırmızı çizgisi vardır. Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Biz idareciyiz. Herkese eşit mesafedeyiz. Laikliğin de amir hükmü budur.

* Laiklik konusunda üzerimizde spekülasyon yapılıyor. Asla laikliği din düşmanlığı olarak görmüyoruz. Göstermek de istemiyoruz. Ama kimse laiklik üzerinden geçinerek bu ülkede dindar insanlara zulüm yoluna gitmesin.

* Laiklik bir din değil yönetim biçimidir. Kişiler laik olmaz, devlet laik olur. Yönetim biçimi olması anlamında laikliği savunan bir insan olarak karşınızdayım. Hani mal bulmuş tipler var ya... Bakarsın hemen saldırmak isterler, işin altını bu noktada çizmek lazım. Kimse de bunu başka yerlere çekmesin.