kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

18-29 yaş arası genç işsiz için teşvik geliyor

Hükümet, istihdam paketini tamamladı. Çalışma Bakanı, yılın kalan 3 aylık dönemi için nitelikli işgücüne yatırım yapılacağını söyledi..
Acil Eylem Planı'nda işgücü piyasasına öncelik veren hükümet istihdam paketini tamamladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 18-29 yaşındaki işsizlere öncelik verileceğini, nitelikli işgücüne yatırım yapılacağını söyledi. Çelik, iş dünyasının vasıflı eleman talebini karşılamak için eğitim merkezleri kurulacağını belirterek, "İşsizlik Sigortası Fonu'ndan kaynak aktaracağız. Gençlere iş bulurken, 'Aşçı, işçi, garson bulamıyorum' diyenlerin de sorunu çözülecek" dedi. Çelik, Hazine'nin de üzerinde çalıştığı 20 maddelik istihdam paketi ve üç aylık dönemde devreye girecek düzenlemeleri SABAH'a anlattı. Çelik, Hazine'nin istihdamı artırıcı pakete ilişkin değerlendirmesini aldıktan sonra uzlaşılan paketi ekonomiden sorumlu bakanlarla değerlendirerek tasarı olarak Meclis'e göndereceklerini söyledi. Meclis'in önünde başta bütçe, sosyal güvenlik olmak üzere yoğun bir gündemin olduğunu anımsatan Çelik, "Bizim önceliğimiz nitelikli işgücü. Orta yaştan önce 18-29 yaş işsizlerin istihdamı konusunda adım atılması gerekiyor. Hazine paket üzerinde çalışıyor, değerlendiriyor. Uzlaşma sağlanırsa paketi Meclis'e göndereceğiz. Genç işsizlerin istihdamının teşvik edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda primlerini Hazine'nin üstlenecek"dedi.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜNE YATIRIM
İşsizlik Sigortası Fonu'nun nitelikli işgücüne destek amacıyla kullanılacağını anlatan Bakan Çelik, şunları söyledi: "Nitelikli işgücüne yatırım yapmakta kararlıyız. Bunun için eğitim merkezleri kuracağız. Fon'dan eğitim çalışmalarına kaynak aktaracağız. Gittiğim birçok yerde 'vasıflı eleman bulamıyoruz. Seçim bölgem Bursa'da 'garson, aşçı yok' diyorlar. Nitelikli işgücü eğitimi ile bu sorunlar aşılacak. Böyle ortak kullanım alanı oluşturulacak."
Haberin fotoğrafları