kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Valide Sultan Böreği

Soğanları halka halka doğrayıp, bir tavada 2 kaşık su ile pişirin. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup kavurun. Ateşten aldıktan sonra içine bir su bardağı ceviz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Başka bir kasede sütü, sodayı, yumurtayı ve sıvıyağı karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı yaydıktan sonra araya soğanlı harcı koyup, üstünü yufka ile örtün. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın. Üzerine çörek otu serpip, 200 derecelik fırında pişirin.

Malzemeler
* 5 adet yufka
* 500 gr. soğan
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı soda
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ceviz
* 2 yumurta
* 1 su bardağı sıvıyağ
* Çörekotu
* Tuz, karabiber