Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada ısıtın. Kızartmak için hazırladığınız sebzeleri yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup, yağını süzdürün. Dolmalık biberleri ayıklayıp fırında közleyin. 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayın. Yarım demet maydanoz ve 2 adet soğanı ince ince kıyın. Yarısını kızarttığınız sebzelerle karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Közlenen biberlerin içine doldurup, servis tabağına alın. 3 diş sarmısağı dövün ve 2 su bardağı yoğurtla karıştırın. Dolmanın üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Kalan domatesli salatayı da ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 500 gr. dolmalık biber
* 1 adet kabak
* 1 adet patlıcan
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet biber
* 2 adet domates
* 2 adet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 2 su bardağı yoğurt
* 3 diş sarmısak
* Tuz, karabiber
Mengen pilavı Ayıklanmış pirinci sıcak tuzlu suda bekletip ve süzün. Tencereye yağın yarısını alıp, ısıtın. Eti ve soğanı ilave ederek kavurun. Et suyunu salıp, tekrar çekince mantar, domates, şekeri ve tuzu da ekleyip 30 dakika pişirin. İçine 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca pirinci koyun ve 15 dakika pişirin. Kalan yağı pilavın üzerine gezdirip, ateşten alın. 10 dakika sonra cevizi, dereotunu, kekiği ekleyin.
MALZEMELER
* 2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı ceviz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 2 su bardağı su
* 1 komposto kasesi kuşbaşı doğranmış kuzu eti
* 1 domates (küp doğranmış)
* 1/2 demet dereotu
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Yayın tarihi: 9 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/09/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.