İtalyan sofralarının geleneksel düzenine sadık kalan, dünyanın en büyük İtalyan restoran zinciri 'Pastarito', Türkiye hedeflerini büyüttü. 1993 yılında İtalyan bir girişimci tarafından kurulan restoran zincirini, 2004 yılında satın alan Cir Food Group'un CEO'su Gianluigi Contin, firmanın Türkiye master franchaising yetkilisi Ebru Keser Erda'nın davetlisi olarak İstanbul'daydı.
Cirosu yüksek olacak
Bir İstanbul aşığı olan Contin, "Türkler bizim yemeklerimizi çok seviyor ve bize çok kazandırıyor" dedi. Erda ise 2007 sonu için üç milyon Euro ciro beklediklerini belirtti. İtalya'dan sonra en çabuk Türkiye'de büyüyen restoranın 2007 sonunda Türkiye'de beş Pastarito olması bekleniyor. Bu arada Cir Food Group, İtalya'nın en büyük catering firmalarından biri. 600 milyon Euro'luk ciro yapan Cir Food Group'un sadece İtalya'da çalışanlarının sayısı 800 binin üzerinde.
Yayın tarihi: 4 Ekim 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/04/gny/haber,FE9401C1EB7341B890D6963AA9D34074.html
Tüm hakları saklıdır.