Eti ne kadar çok seven bir millet olduğumuz ortada. Bunu fırsat bilen işletmeciler, et ile ilgili ilginç yemekler hazırlamaya çalışıyor. Özellikle son yıllarda volkanik taşta ızgara çok moda. Ancak her restoranda et yenmiyor. Ya çok sert ya da çok lezzetsiz oluyor. Son zamanlarda ise herkesin söz birliği etmişcesine bahsettiği bir mekan var, adı 'Dükkan'... Burası aslında 3 yıldır hizmet veriyor. 'Dükkan', Küçük Armutlu'da, hani şu gösterilerin yapıldığı meşhur semtte. İşte burada ODTÜ'lü Emre Mermer bir kasap işletiyor. Mekan kasap ama aynı zamanda hem et satılıyor, hem de pişiriliyor. 20 kişilik yer mevcut. Oturup t-bone steak'leri, hamburger'leri yeşil salata ile yiyebiliyorsunuz. "Burada ne işim var?" derseniz, o zaman aynı etleri, 'Papermoon', 'Cahide', 'Anjelique' ve 'Vogue'da yiyebilirsiniz. Çünkü o popüler mekanların etleri buradan gidiyor. Fiyatlar kiloyla hesaplanıyor ve mekan sadece yedi saat 12.00-19.00 arası açık. Dükkan'daki etlerin en büyük özelliği bir ay dinlendirilmiş olmaları.
Bugünkü Tüm Yazıları
Şimdi moda 'kasapta' et yemek!
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/16/gny/haber,9A4A8CA4523B4B6BAF7E68964C511C63.html
Tüm hakları saklıdır.