kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cheney planı

Ünlü ABD'li gazeteci Hersh'ten şok iddia: Amerika, İran Devrim Muhafızları'nı bombalamaya hazırlanıyor. Yasal zemin ve halkı ikna için de 'Irak'ta direnişçilere destek vermeleri' gerekçe gösterilecek.....
Irak'taki Ebu Garib skandalını ortaya çıkaran gazeteci Seymour Hersh, yine çarpıcı iddialara yer verdi. Amerikan New Yorker dergisindeki köşesinde "Bush yönetimi İran'ın nükleer tesisleri yerine Devrim Muhafızları'nı bombalayacak" dedi.

Kontrol merkezi vurulacak
Dünyanın en saygın gazetecilerinden biri olan Hersh'e göre ABD Başkanı George W. Bush, halkını İran'ın nükleer tehdit olduğuna inandıramayacağını anladı. Bu nedenle askeri operasyona gerekçesi, Devrim Muhafızları'nın Irak'taki direnişe destek vermesini gösterecek. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in mimarı olduğu bu planda hedef, Devrim Muhafızları'nın eğitim kampları, komuta üsleri ve cephanelikleri olacak. Devrim Muhafızları'nın terör örgütleri listesine alınması da planın ilk aşamasıydı... Öte yandan ABD'nin eski BM büyükelçisi John Bolton, "savaş için kulis yapmaya" başladı. İngiltere'de bulunan deneyimli diplomat "İran lideri fazla zorluyor. Yeterli cevabı da almıyor. Askeri güç kullanma seçeneğini düşünmeliyiz" dedi.
Haberin fotoğrafları