kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sivil toplum örgütlerinden muhtıra gibi açıklama

ANKARA
İşçi ve işveren sendikalarıyla meslek örgütleri anayasa değişikliği konusunda: "Bu ülkenin temel değerlerinden biri Atatürk. Bunu silmeye kimsenin gücü yetmez..."..
Ekonomik ve Sosyal Konsey'in sivil kanadında yer alan TOBB, TİSK; TÜRK-İŞ, HAK İŞ, DİSK, KAMUSEN, TZOB ve TESK'in genel başkanları anayasa değişikliği konusunda sert bir çıkış yaptı. Hükümete, sivil toplum örgütlerinin de sürece dahil edilmesi çağrısında bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Toplumun kamplara bölünmesinden rahatsızlık duyanlardanız. Bu ülkenin temel değerlerinden biri de Mustafa Kemal. Bunu silmeye kimsenin gücü yetmez. Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetin temel değerleri değiştirilemez. Artık boş hayal ve kaygılardan kurtulmalıyız" dedi. Anayasanın 4 maddesinin değiştirilemeyeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Kimsenin değiştirmeye gücü yetmez, böyle bir amacı gütse bile değiştiremez" dedi. Ekonomik Sosyal Konsey'e üye kuruluşların hazırladığı ortak açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in sivil kanadını oluşturan örgütlerin çağdaş bir anayasa çalışmasına katılmak ve katkı vermek üzere aktif olma kararı aldığını ve bunun koordinasyonunun da kendisine verildiğini söyledi.

ATATÜRK İLKELERİ
Anayasa için öneriler paketi hazırlayacaklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, başta TBMM olmak üzere tüm siyasi partileri ve sivil örgütleri katkı yapmaya çağırdı. Hisarcıklıoğlu, türban tartışmaları anımsatılınca, şöyle dedi: "Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusudur. Bunu silmeye kimsenin gücü yetmez. Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetin temel nitelikleri değiştirilemez. Artık, boş hayal ve kaygılardan kurtulmalıyız. Anayasanın 4 maddesi değiştirilemez. Kimse değiştirme niyeti güdemez, gütse bile değiştiremez. Toplumu kamplara bölecek, kutuplaştıracak bir anlayışa karşıyız."