kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ethem Sancak Hakan Ateş Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu

'Çobanlıktan utanmamak gerek, ABD bile tarım ülkesi'

Acıpayam İşletmesi için 30 milyon dolar finansman sağlayan Ata Sancak Yöneticisi Ethem Sancak, "Çobanlıktan utanmamalı, tarım olmadan sanayi bir yere kadar" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Çobanlıktan utanmamak gerek, ABD bile tarım ülkesi'
Ata Sancak Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Sancak, Acıpayam Tarım İşletmesi'nin tesislerini 1.5 yıl önce kiraladıklarını hayvanların ABD'den gelmesiyle tesislerin tamalanacağını söyledi. Acıpayam İşletmesi için Denizbank'tan 30 milyon dolarlık finansman sağladıklarını belirten Sancak, bu tutarın tarım için verilmiş en yüksek tutar olduğunu dile getirdi. ABD'den ilk etapta bin 600 Angus ineğinin yıl sonunda geleceğini söyleyen Sancak bir hayvandan ortalama 30 litre beyaz süt (1 litredeki bakteri oranı 50 bin miligramın altında olan süt) elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılda 45 ton süt üretmeyi planladıklarını söyleyen Sancak sütü satma problemleri olmadığını vurguladı.

SANAYİ BİR YERE KADAR
Ethem Sancak, devletin tarım ile ilgili yanlış politikalarının sonucu geri kalındığını söyledi. Sancak şunları söyledi: "Yıllarca 'tarım mı, sanayi mi' diye yanlış bir ikilemle bizi yanılttılar. Bugün dünyanın en büyük sanayi gücü ABD aslında bir tarım ülkesidir. Fransa da, Danimarka da tümüyle tarım ülkesidir. Bir ülke tarımda ilerleyemezse sanayisi de belli bir yere kadar gider." Sancak, çobanlıktan utanmamak gerektiğinin de altını çizerek, "Hatırlatırım bugün ABD'nin en büyük kültür ikonu kovboydur. Bizim yıllarca en büyük siyasetçilerimizden birine Çoban Sülo denirdi. Şimdilerde çobanlıktan utanılıyor. Utanmamak lazım" dedi. Sancak devletin tarım girişimcisinin önünü açması gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu: "Devletten sadece toprak ve su istiyoruz. Gerisini biz hallederiz. Bugün Avusturalya'da Yeni Zelenda'da, Arjantin'de 100 bin adetten fazla et ve süt sığırcılığı çiftliği var. Bizim de bu seviyelere gelmemiz lazım."