kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

65 yaş üstü doktorların çalışması yasaklanıyor

Yeni Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, 65 yaş üstündeki doktorların Sosyal Güvenlik Kurumları'na tabi sağlık kuruluşlarında çalışmasını yasaklamak için yasa tasarısı hazırladığı belirtildi.

Kayseri Tabipleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, bazı doktorların diplomalarını hastanelere asarak bu diplomalar üzerinden işlem yapılmasına neden olduğu için Bakanlığın böyle bir karar aldığını açıkladı.

Uygulamanın genele yayılmasının son derece yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Kurtoğlu, "Birkaç hekim yanlış yaptığı için bunun faturası diğer doktorlara da kesilmemelidir. Diplomalarını hastanelere astırarak işlem yaptıran hekimler belirlenip bunlara ceza kesilmelidir. Aksi bir davranış Türk sağlık sistemine çok ciddi manada darbe vurur" açıklamasında bulundu.

Birçok doktorun yaşları ilerledikçe tecrübeleri ve deneyimlerinin de arttığını ve yaşı 70-80'e gelmesine rağmen mesleğini layıkıyla yapabilen hekimlerin olduğunu aktaran Kurtoğlu, "Rahmetli Turgut Özal'ı da cumhurbaşkanlığı döneminde tedavi eden doktor 80 yaşındaydı. Yaş göz önüne alınarak çalışma kısıtlamasına gidilmemesi gerekir" diye konuştu.

"YAN DAL UZMANLARI MECBURİ HİZMETE GÖNDERİLMESİN"

Türkiye'de sağlık sektöründe özellikle son yıllarda çok ciddi atılımlar yaşandığını, ancak sorunların halen tam manasıyla giderilemediğini belirten Kurtoğlu, ülke genelinde sayıları çok az olan yan dal uzmanlarının mecburi hizmete gönderilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Ülke genelinde tıp fakültelerinin zaten yan dal uzmanı veremediğini ve bu alanda çok ciddi açıkların olduğunu kaydeden Kurtoğlu, şöyle dedi:

"Buna birde bürokratik uygulamalar eklenince Türkiye elindeki bilim adamlarını bir bir kaybediyor. Araştırma yapan uluslararası yayınları olan yan dal uzmanları başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller olmak üzere Türkiye'nin değiş bölgelerindeki devlet hastanelerine gönderiliyor. Son olarak Kayseri'den Van Devlet Hastanesi'ne Çocuk Nörolojisi alanında Türkiye'de tek olan bir doktorumuz gönderildi. Bu hekim arkadaşımız bulunduğu ortamda gerekli araştırma ve incelemeleri yapamayacağı için Türkiye bir bilim adamını kaybetmiş durumda. Sağlık Bakanlığı'nın üniversiteden ayrılmak istemeyen yan dal uzmanı hekimlere izin vererek üniversitelerde öğretim üyesi olarak kalmalarını sağlamaları gerekiyor. Aksi taktirde Türkiye sağlık alanında çok ciddi sıkıntılar çekebilir ve yurt dışına hasta göndermek zorunda kalabiliriz."

(CHA)