kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Moda haftasında ilginç insanlarla karşılaşabilirsiniz.

Moda haftası bahane New York şahane

Esra ÇORUH
Moda haftasını vesile edip, okurlarımız için bir New York gezi rehberi hazırladık. İşte New York'ta yiyip, içip, gezip, görüp, alabileceklerinizden bazıları.....
Kısa süreliğine bile olsa "Hayır," demiyeceğim şehirlerden biri New York. Özellikle moda haftası zamanında insanın keyfine keyif katıyor. Orada bulunduğum süre boyunca, günlük güneşlik olan hava, geçtiğimiz yıldan özür diler gibi... Ama daha yaz havasından çıkmadan, tüm vitrinler sonbaharkış ürünleriyle dolmuş. Hatta defileleri gezen moda tutkunları, sıcağa rağmen sonbaharın en hit parçalarına bürünmüşler bile. Bense, şehri doyasıya yaşamak için ayağımda parmak arası terliklerimle caddeleri bir baştan bir başa hızlı adımlarla arşınlıyorum. Ama her yerde bir sürprizle karşılaşma ihtimaline karşın, çantamda stilettolarım giyilmeye hazır! Çünkü moda haftası süresince mağaza zincirleri, otel lobileri, hatta butiklerde bile partiler oluyor. Bu partilere girebilmek için davetiyeniz olması gerekiyor. Olmadığı durumlarda da kapıya emin adımlarla ilerleyip, en sevimli halinizle ve tabii ki stilettolarınızla, görevlilere "International press-Uluslararası basın," demeniz işe yarıyor! Ayakkabı tutkum sayesinde, şans eseri, Marie Claire Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülen Samanlı'yla birlikte Saks Fifth Avenue mağaza zincirinin ayakkabı katında, tam da böyle bir partinin ortasına düştük. Şampanya eşliğinde sezonun en hit ayakkabılarını deneme fırsatı yakaladığımız gibi, New York sosyetesi ve moda dünyasından önemli isimlerle de tanışma fırsatı bulduk. İstanbul'da mağazasının açılışında tanıştığımız İtalyan ayakkabı tasarımcısı Guiseppe Zanotti, bizi karşısında gördüğünde şaşkınlığını da gizleyemedi! Ama en çok şaşıranlar, bizi Zanotti'yle sarmaş dolaş gören New York'lulardı!

REZERVASYON ŞART
Moda haftası boyunca otel fiyatları iki katına çıktığı gibi, rezervasyonsuz bir yerlere gitmeye çalışmanız da büyük hata. Aksi takdirde akşam yemeğinizi gece yarısı yiyebilirsiniz. Restoranlara yer ayırtırken, kaldığınız otelin konsiyaj servisini kullanmanız en akıllıcası. Size gideceğiniz yer için öneride de bulunup, kulüplere de özel giriş imkânı sağlıyorlar. Yeter ki isteyin! New York otellerinde kahvaltı, Avrupa'daki oteller gibi fiyata dahil değil. Otelin restoranında kahvaltı yerine, New Yorklular gibi elinize kahvenizi alıp sokaklarda yürümeye başlamanız en iyisi. Üstelik taksiler grevdeyken yapacak en iyi şey yürümek... Grev sırasında New York taksileri daha en baştan kişi başı 10 dolara yakın ücret alıyor. Taksilere bir alternatif de limuzinler. Siyah limo'lar, taksilerle aynı hizmeti veriyor. Gideceğiniz yeri söyleyip fiyatta pazarlık edin. Hatta gideceğiniz yerde beklemesini ya da tekrar sizi almasını da teklif edebilirsiniz. Böylece New York'ta bir şoföre de sahipsiniz! New York'a gidip de alışveriş yapmadan olmaz. Amerikan markalarını buradan almak akıllıca, ancak Avrupa markaları neredeyse yüzde 25 pahalı. Amerika'da 100 doların üzerindeki alışverişlerinizde, etiketlerin üzerindeki fiyatlara yüzde 4.5 oranında şehir vergisinin eklendiğini hatırlatalım. Victoria's Secret iç çamaşırı; Gap, Banana Republic, Club Monaco, Old Navy, JCrew gibi markalar giyim; Pottery Barn, Crate and Barrel ise ev eşyaları için alışveriş yapabileceğiniz Amerikan markaları.
Haberin fotoğrafları