Şu an
15 Eylül 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
15 Eylül 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Havalar iyi gittiği sürece de açık kalacak olan terasın manzarası çok hoş.
Balık yemenin zamanı geldi
Kalamış her ne kadar eski güzel günlerini aratsa da, bir dönem semtin en gözde mekânı olan Kalamış Yelken Kulübü hâlâ ayakta. Kulübün terasında açılan balık restoranı ise hem leziz hem de koya karşı keyifli bir yemek için, ideal. Gençliğimin en güzel anıları burayla ilgilidir... ...
Yaşam dosyaları
0-6 yaş mucizesi
Bilim adamları uyarıyor: Eğitim için 7 yaş çok geç, çocuğunuzun hayatta başarılı olmasını...
Türkiye'nin saklı cennetleri
Tarihi ve doğal zenginliklerle göz kamaştıran Türkiye'de, bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen bir çok yer keşfedilmeyi bekliyor....
Sadakatsizlik geliyorum der mi?
Amerika'da her 100 evli kadından 25'i, 100 erkekten de 70'i eşini aldatıyor. Aldatma trendi Türkiye'de de yükselmeye başladı....
Tarsus kebabı Adana'ya karşı
Şehrin ortasında, öğle saatleri veya iş çıkışında ister salata, ister kebap yiyebileceğiniz güzel bir seçenek Tarsusi. Ama enfes bir Tarsus usulü kebap ve üzerine ev yapımı incir tatlısı yemek varken, salata kimin aklına gelir ki?. ...
Edirne'den İstanbul'a taze köfte
Edirne'nin ünlü köftecisi Osman Usta'nın enfes köfteleri artık Beşiktaş Çarşısı'nda çok uygun fiyata tadılabiliyor. Her gün taze olarak Edirne'den gelen köftenin yanı sıra çatalla yenen Silivri yoğurdu, kızarmış patates ve peynir helvası da mutlaka denenmeli. ...
Gözümüz doydu, karnımız şikâyetçi
Rahmi Koç Müzesi'nin içindeki Halat Restaurant'ta yemekler henüz kaliteyi tutturamamış, ama servisi ve manzarası için bile olsa görülmeye değer... Bir yanda Haliç, diğer yanda Galata Köprüsü, karşı kıyıda tarihi yarımada... Yazın öğle ve akşam yemekleri için güzel bir mekân. ...
Çeşme'de İtalyan rüzgârı
Bu yıl sosyetenin akınına uğrayan Çeşme'de, keşfedilmeyen neredeyse tek yer kalmadı. Rüzgâr almayan nefis Ayayorgi Koyu da İtalyan mutfağından lezzetler sunan Alliance Restaurant'ı barındırıyor. Mekânın mönüsünde salatalar önemli bir yer tutuyor. ...
Saz eserleri eşliğinde çilingir sofrası
Sultanahmet'teki Armada Teras, konuklarına geniş bir Boğaz manzarası eşliğinde geleneksel lezzetler vaat ediyor. Terasın bir yanı Adalar'a, diğer yanı Ayasofya ve Sultanahmet Camisi'ne bakıyor. Fonda ise klasik saz eserleri duyuluyor. ...
Şehirden çarpıcı bir yemek manzarası
İyi bir yemek eşliğinde şehre tepeden bakıp, keyif yapmaya ne dersiniz? Maslak'taki bir plazanın 31. katında yer alan restoran, Boğaz'ın tüm güzelliğini önünüze seriyor. Ayrıca yemekleri de manzarası kadar etkileyici. Zenginler doruklarda oturmayı sever. ...
3 kuşaktır değişmeyen lezzetler
Kadıköy Çarşısı'ndaki Yanyalı Fehmi, Türk yemeklerini ağız tadıyla yiyebileceğiniz, İstanbul'daki nadir geleneksel esnaf lokantalarından biri. Burada nefis bir soğanlı yahni, Elbasan tava, papaz yahnisi ya da malzemesi esirgenmemiş kâğıt kebabını bulabilirsiniz. ...
Gülümseyen diller
Yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil'in Dilim gülümsüyo! kitabı, yediği her şeyin kökenini ve farklı kültürlerdeki yerini merak edenlere rehberlik ediyor. Kitap adını, dört yaşındaki bir çocuğun çikolatalı dondurma yedikten sonra yaptığı yorumdan alıyor. ...
Adını şarap tanrıçasından alan Ortaköylü restoran
Ortaköy'deki Meditrina, adını eski Romalıların şarap, sağlık ve uzun ömür tanrıçasından alıyor. Ancak, yemekleri ve manzarasıyla oldukça beğenilen Meditrina'nın, adına yakışır bir yerli şarap mönüsü yok. İstanbul'da günün neredeyse her saatinde cıvıl cıvıl insan kaynayan belli başlı cadde ve ...
Onların işi ağzımızı sulandırmak...
Nar gibi kızarmış bir piliç, dumanı tüten kıpkırmızı bir domates çorbası ya da parlak görünümlü, iştah açan sebzeler... Yemek stilistleri dergilerde veya televizyonlarda yer alan bu görüntülerde malzemelerin seçiminden pişmesine ve kameranın önüne konmasına kadar olan süreçten sorumlu tutuluyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Akdeniz yemeği yazın iyi gider
Karatahtada acaba bugün neler var?
Püfür püfür esintili 'Yedi Tepe' manzarası
Girit yemeklerinin sırrı otlarındadır
Radika, ebegümeci
Caddede gerçek bir İtalyan restoranı
'Sultan'lara yaraşır bir yemek
Beğendiklerim
İki karpuz her zaman bir koltuğa sığmaz
Yazarlar
Sunay Akın
Refik Durbaş
Ali Poyrazoğlu
Ali Poyrazoğlu
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Yemeğin tadı porselende başkadır!
Pürüzsüz beyazın zarafetinden vazgeçemeyenlerden misiniz? Yoksa çiçekli ve kelebekli, neşeli modelleri mi tercih ...
Tasarım Haftası değerlendirmesi
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İstanbul Design Week, büyük ilgi gördü. Biz de farklı meslek dallarından ziyaretçilere ...
Alsak alsak ne alsak?
Sonbahar-kış alışverişi yapmak isteyenlerin kafasını "Ne almalıyım?" sorusu meşgul etmeye başladı. ...
Spor
Emre'yi unutun
Macaristan maçındaki hareket, Emre Belözoğlu'na Ocak'ta yeniden formasını giymeyi planladığı Galatasaray kapısının da ...
Terim'i hep B planı kurtarıyor
Terim'li dönemdeki 13 resmi maçın 8'ini oyuncu ve / veya taktik değişiklikle çevirdik. 2 maçı başladığımız 11 kopardı. ...
Kartal'da mali kriz
40 milyon YTL sermayeli Beşiktaş A.Ş'nin borçları yaklaşık 26 milyon YTL'ye ulaştı. Buna Del Bosque'ye ödenecek tazminat ...
Cuma
Kare As: Ramazan lezzetleri
Ramazan ayıyla birlikte iftar sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri yeniden evlerimize giriyor. ...
Bronx'u 3 nokta 1 açacak
İstanbul'un en önemli rock müzik mekânlarından Bronx'un bu hafta düzenlenecek açılış gecesinde, Melis Danişmend'in ...
'Yaşım dokuz, tasarımcıyım'
Eski Galata Köprüsü'nde tasarım meraklılarını buluşturan İstanbul Design Week'in en ilginç konuğu, hiç şüphesiz dokuz ...
Dünya
Fransa, referandum konusunda çark ediyor
Fransa, Türkiye'nin AB üyeliği önündeki referandum engelini kaldırma hazırlığında... Avrupa Bakanı maddenin ...
Bush'tan kademeli asker çekmeye onay
Bush, 8 ay önce Irak'a gönderilen destek askerleri çekmeye başlayacağını açıkladı. Ay sonunda 2 bin ABD askeri El Anbar ...