kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
Gurme
Tarsus kebabı Adana'ya karşı
Adana kebabı ile Tarsus kebabını farklı zamanlarda yiyen Adanalı ya da Tarsuslu olmayan birinin, bunlar arasındaki değişikliği fark etmesi hiç de kolay değil. Tarsus usulü kebapta soğan bulunurken, Adana kebabında ise kesinlikle soğan kullanılmaz. Sıradan bir tüketici bunu ancak bir bilenden öğrenir. Oysa bir Adanalı kendi kebabını hemen tanır. Tarsuslu da kendi usulüne göre yapılmış kebabı tercih eder. Anadolu'nun zengin mutfak kültürü içinde bu tür küçük farkların iki komşu kent, hatta kasaba arasında futbol takımı tutma fanatizmine ulaştığını görürsünüz zaman zaman. Bu tutuculuğu eleştirmiyorum. Çünkü ancak geleneksel incelikler ve özellikler korunduğu takdirde yöre mutfaklarını yaşatmanın mümkün olduğunu biliyorum. Neyse, aslında sözünü etmek istediğim, İstanbul'da Tarsus asıllı kebapçıların giderek Adanalı rakipleriyle boy ölçüşmeye başladığı...