kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Muz lokması

Tarçın, karanfil ve tozşekeri karıştırın. Şerit yufkaların içine fırça ile su sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırıp, yufkaların üzerine serpin, muz lokmalarını bir ucuna koyup, fazla kalın olmayacak (muzun üzeri 3-4 kat yufkalı), uç kısımları açık ve muzdan birer cm. taşacak gibi sarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında gevrekleşene kadar kızartın. Sıcakken üzerlerine tarçınlı pudra şekeri serpin veya fırına atmadan şekerli tarçına batırın. Ilık servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 adet muz (her biri 5'er cm. kesilmiş)

* 1/2 adet yufka (her biri 7 cm. eninde kesilmiş)

* 6 çorba kaşığı toz şeker

* 1 çorba kaşığı tarçın

* 1 çay kaşığı karanfil (ezilmiş)

* 50 gr. tereyağı (eritilmiş)

* Su