Ton balıklı tartölet Un ve margarini ufalanana kadar robotta ezin. Limon suyunu ilave edip, 20 saniye daha karıştırın. Hafif unlanmış bir yüzeye alıp, hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 1 dakika yoğurun. Streçe sarıp, 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru üçe bölün. Her bir parçayı iki parça streçin arasına koyup, 9 cm'lik yuvarlaklar şeklinde açın ve yağlanmış tartölet kalıplarına ya da 20 cm.'lik yuvarlak bir tart kalıbına yerleştirin. Bıçakla kenarındaki fazlalıkları alın. Hamurların üzerine yağlı kağıt kesip koyun. Kağıtların üzerine kuru fasulye ya da pirinç yayın. 10 dakika fırınlayıp çıkartın ve üzerlerinden fasulyeler (ya da pirinç) ve kağıtları alın. Kağıtları aldıktan sonra 5 dakika tekrar fırınlayın. Kaşar peyniri hariç bütün malzemeyi bir kapta çok iyi karıştırın. Hazırladığınız harcı pişirdiğiniz hamurların üzerine yayın, üzerlerine peynir serpin. Tartöletleri 15-20 dakika, 180 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
* 1 su bardağı kepekli un
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
Harç malzemeleri:
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı lor peyniri
* 1 küçük kutu ton balığı konservesi
* 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
* 1 adet taze soğan
* 1 tatlı kaşığı dereotu
* 30 gr. taze kaşar
Yayın tarihi: 31 Ağustos 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/31/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.