kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSTANBUL İL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’i ziyaret etti. Baykal, ziyaret sırasında gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorularını yanıtladı.

'Saygılı ama sorgulayıcı olacağız'

Serdar CANİPEK MERKEZ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde durumu saygıyla karşılayacaklarını, ancak "sorgulayıcı" tavırlarını sürdüreceklerini söyledi.

'AKP UZLAŞMADAN UZAK'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i ziyaret eden Deniz Baykal, burada basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sorulara cevap veren Baykal, CHP'nin seçimlere katılmamasını benimsediklerini söyleyerek, bu tavırlarını AK Parti'nin uzlaşmadan uzak adayla karşılarına çıkmalarına bağladı. Baykal MHP'nin Meclis'e gireceği yönündeki açıklamalarının yanlış olduğunu belirterek, "Birinci kademede destek vereceklerini açıkladılar."dedi. Baykal, Gül'ün geçmişte yaptığı açıklamalarının da dikkate alınmasını istedi. Gül'ün, "Laiklik Türk ulusal bütünlüğünü tehdit ediyor", "Laikliği değiştireceğiz" şeklinde açıklamalarının bulunduğunu ifade eden Baykal, "Cumhurbaşkanlığı için bu tutum yanlıştır. Bir gazete yazarı, bir bilim adamı bunu konuşabilir ancak cumhurbaşkanı olcak bir kişinin böyle konuşması normal değildir. Seçimlerde meclise girmeme tavrımız doğrudur" dedi.

'KRİZ OLMAYACAK'
Baykal, Gül'ün seçilmesi halinde saygıyla karşılayacaklarını da vurguladı. Baykal, "Sayın Gül Cumhurbaşkanı seçilirse anayasaya, hukuka saygı duyarız. Biz görevimizi yaptık. Seçimden sonra da Sayın Gül'e geçmişteki konuşmalarını hatırlatacağız. Bir kriz söz konusu değildir. Ancak biz sorgulayıcı tavrımızı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.