Etleri sırasıyla 3 çorba kaşığı nişasta ve yumurtaya bulayın, üzerini streçle örtüp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Kalan nişastayı ve ketçapı karıştırın. Karıştırmaya devam ederek su, sirke ve tozşekeri ekleyip, hızlı ateşte yine karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve hafif koyulaşıncaya kadar 1-2 dakika pişirin. Isıtılmış yağda soğanları hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Karıştırırken etleri katıp, 5 dakika pişirin. Üzerine ketçaplı sosu gezdirin, tuz ve karabiber serpip kapak kapatın ve 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket piliç göğüs kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 1.5 çorba kaşığı ketçap
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (8'e kesilmiş, yapraklanmış)
* Tuz n Karabiber
Yayın tarihi: 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/25/gny/haber,59113D4B027F48C9B4AD3F7002221EEA.html
Tüm hakları saklıdır.