kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ekşili piliç

Etleri sırasıyla 3 çorba kaşığı nişasta ve yumurtaya bulayın, üzerini streçle örtüp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Kalan nişastayı ve ketçapı karıştırın. Karıştırmaya devam ederek su, sirke ve tozşekeri ekleyip, hızlı ateşte yine karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve hafif koyulaşıncaya kadar 1-2 dakika pişirin. Isıtılmış yağda soğanları hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Karıştırırken etleri katıp, 5 dakika pişirin. Üzerine ketçaplı sosu gezdirin, tuz ve karabiber serpip kapak kapatın ve 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER

*
1 paket piliç göğüs kuşbaşı

* 4 çorba kaşığı nişasta

* 1 adet yumurta (çırpılmış)

* 1.5 çorba kaşığı ketçap

* 1 su bardağı su

* 2 çorba kaşığı elma sirkesi

* 1 çorba kaşığı tozşeker

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (8'e kesilmiş, yapraklanmış)

* Tuz n Karabiber