kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'KÖTÜ OLDU HERHALDE' DEDİK.... 27 yıllık aşçı Salih Bozkurt "Olan biteni anlayamadık. Mutfaktakiler 'Yemek kötü oldu herhalde' diye üzüldüler" diyor.

O risottoyu pişiren aşçıbaşını bulduk!

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
Günlerdir gündemden düşmeyen ünlü risottoyu pişiren aşçıbaşı Salih Bozkurt: İçinde şarap olduğu için Bakan Bey'in yemeyeceği aklımın ucundan geçmedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
O risottoyu pişiren aşçıbaşını bulduk!
İçişleri Bakanı Osman Güneş'e Bodrum'daki bir otelde, içinde şarap bulunan risotto ikram edilmesi, Muğla Valisi Temel Koçaklar'ın merkeze alınmasına neden oldu. Risotto meselesi daha sonra risottonun içinde şarap olduğunu Bakan'a söylediği iddia edilen garsonu da işinden etti. Günlerdir medyayı meşgul eden "risotto olayı"nı yerinde araştırmak için Bodrum Kadıkalesi Yasmin Otel'deyiz. Bu aralar otelin İtalyan Restoranı'nda en moda yemek risotto ama ana yemek olarak değil. Aslında risotto menüde de ana yemek olarak yer almıyor. Et, tavuk ya da balığın yanında veriliyor. Peki İçişleri Bakanı'nın ve bürokratlarının otelde ağırlandığı gün aslında neler olmuş? Girişteki otel personeli tembihli. Kimse bu konuda ağzını açıp konuşmuyor. "Pekala" diyoruz. "Biz de müşteri gibi gideriz." Fotoğrafçı arkadaşım Ferhat Uludağlar ile restorana oturup iki adet risotto sipariş veriyoruz. Personel şaşırıyor. Sadece risotto mu yiyeceksiniz? Sadece personel de değil, aşçıbaşı da şaşırıyor isteğimize ki masaya kadar bizi görmeye geliyor. Aşçıbaşı Salih Bozkurt Bakan Güneş'e risotto'yu pişiren kişi. Aşçıyı yakalayınca tabii ki meşhur hadiseyi soruyoruz.

'BAKAN ASLINDA ET YEDİ'
"Aslında Bakan bey et yedi. Etin yanında garnitür olarak bazen yeşillik, bazen ızgara sebze bazen de risotto ikram ediyoruz. O gün özendiğimiz için risottoyu tercih ettik. Aklımın ucundan bile geçmedi içinde içki olduğu için bakan bey'in bu yemeği yemeyeceği. 27 yıllık aşçılık hayatımda ilk kez böyle bir şey başıma geliyor." Peki risottolu yemek nasıl olay olmuş? Bakan ve bürokratları için otelin teras salonunda özel verilen yemeğe mönüyü bakanlık görevlileri belirlemiş. Ama ana yemeğin yanındakileri kontrol etmemişler. Bakan Güneş etinin yanındaki "Bir çeşit pilavı" hemen bitirmiş. Sonra otel görevlilerine bu çok beğendiği pilavın nasıl yapıldığını sormuş. "Masanın hemen yakınındaki bir garson 'Onun içinde içki var' dedi" sözü dedikodudan ibaret, çünkü öyle olmamış. Şef garson mutfağa gidip aşçıbaşıdan risottonun tam tarifini öğrenmiş ve tekrar masaya dönüp bakana anlatmış. Pilavın içindekileri tek tek sayarken "pirinçler beyaz şarapta bekletiliyor" deyince bakan köpürmüş. "bana şaraplı yemek mi yedirdiniz?"

'VALİ BEY DEVAM ETTİ'
Bütün masa buz kesip, yemek yemeği bırakırken, tek çatal bıçak sesi, bu konudan rahatsızlık duymadığı anlaşılan validen gelmiş. Vali Temel Koçaklar'ın yemeğe devam ettiğini fark eden Bakan Güneş, bir hışımla masayı terk etmiş. Hatta aracına binerken ne otel görevlilerine ne de masadaki diğer misafirlere bile veda etmemiş. Personelin anlattığına göre Bakan Güneş risottoyu yiyip bitirdiği tabağı masanın diğer tarafına doğru hızlıca itmiş. Şimdi söz yine aşçıbaşı Bozkurt'ta. "Olan biteni anlamaya çalıştık ama anlayamadık. Mutfaktakiler yemek kötü oldu herhalde diye üzüldüler. Oysa sebep şarapmış. Bunca yıllık aşçılık tecrübemle ağırlamadığım kişi kalmadı. Ne muhafazakâr masalara servis verdim ama yaptığım yemekler hiç sorun olmadı. Belki de onlara içkili yemekler denk gelmedi. Ama şunu biliyorum ki hiç kimseyi 'Bu yemekte içki var' diye hiçbir zaman uyarmadım." Yasmin Otel'deki personel yaşananlardan ötürü üzgün. Aralarında "Keşke söylemeseydik içindekini" diyen de var, "Niye risotto verdik?" diye soran da. Ama bir gerçek var ki, o da bütün personel hatta müşterilerin bile risotto tarifini ezbere bildiği.