kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çok sayıda itfaiye görevlisi ve söndürme işçileri, yangına canla başla müdahale etti.

Manisa'da 6 günde 7'nci yangın

Ali FİLİZKAN - Kadir KEMALOĞLU
Manisa'da dün iki noktada çıkan yangınlarda yedi hektar alan kül oldu. Pazar gününden bu yana Manisa'da çıkan yangın sayısı da yediyi buldu..
Manisa geçtiğimiz pazar gününden bu yana 7'nci kez orman yangını felaketi yaşadı. Dünkü ilk yangın Manisa'nın Karakoca köyünün Hüseyintaşçı mevkisindeki Fındıklı Deresi'nde çıktı. Alevlere, söndürme işçileri ve helikopterlerle müdahale edilirken; 300 metre ileride saat 11.30'da yeni bir yangın daha çıktı. Helikopter ve uçakların desteğiyle yaklaşık 4 saatlik çalışmayla iki yangın da kontrol altına alındı. İki yangında toplam 7 hektarlık alan yandı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan Üstün Elmas ile Ali İhsan Dinçer adlı işçiler, kayalıklardan düşerek yaralandı. Pazar günü çıkan ilk yangında sağ kolundan yaralanan, ancak 6 yangında da görevini sürdüren arazöz operatörü Mehmet Esendağ da, alçılı koluyla dünkü yangına müdahale etti.

JANDARMA ŞÜPHELİ PEŞİNDE
Olay yerinde inceleme yapan Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, "İki yeni yangın öncekilerin devamı değil. Jandarma ekipleri araştırmalarını sürdürüyor. Şüpheli şahıslar tek tek aranıyor; polis şüpheli araçları durduruyor" dedi. Üst üste çıkan yangınlar üzerine Karakoca köyü ve çevresinde istihbarat çalışması yapan sivil jandarma ekipleri, kuşkulu vatandaşları sorgularken köylülerse, "Bizim içimizden yangın çıkaran olmaz. Bölgedeki yabancılar araştırılsın" dedi. Bu arada İstanbul-Alemdağ'da, askeri birliğe ait fundalık ve çamlık alanda çıkan yangında 5 hektar alan kül oldu.