'Yediğiniz şeyin bir hayatiyeti kalsın'
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yediğiniz şeyin bir hayatiyeti kalsın'
- Sürekli alışveriş yaptığınız yerler var mı?
- Ben bir İnebolu Pazarı kuşuyum. Kasımpaşa'da bu pazar. Parmak kalınlığında pırasalar, körpe ıspanaklar, minicik kerevizler gibi başka yerlerde asla bulamayacağım şeyler buluyorum orada. Onun dışında şimdilerde Feriköy'de kurulan ekolojik pazar var. Oradan da çok alışveriş yapıyorum.
- Eti nereden alırsınız mesela?
- Çok az et alırım. Ama et alacağımız zaman da, eşimin Demirköy'de (İğneada'nın orman tarafında) fidanlığı var. Ve orada Yenice diye bir köyde kasabımız var. Eşim her hafta gittiğinde oradan alıyor.
- Balık?
- Balık alışverişi de eşimin işi. Genellikle Sarıyer'den alıyor. Eğer ben alacaksam da Beyoğlu'ndaki Balık Pazarı'nda bir balıkçım var, ondan alıyorum.
- Yemek pişirirken en temelde önerebileceğiniz bir şeyler var mı?
- Her yemeğin gerektirdiği başka şeyler var tabii. Ama şunu söyleyebilirim; sebzeleri öldürmeyin. Balığı ve eti de kurutmayın. Yani bir şeyi canını çıkarana kadar pişirmeyin. Bir hayatiyeti kalsın yediğiniz şeyin.
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yediğiniz şeyin bir hayatiyeti kalsın'
Yayın tarihi: 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/18/ct/haber,5A21EB4751BE4AD3B1A87F8C329D3ADB.html
Tüm hakları saklıdır.