Şu an
18 Ağustos 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
18 Ağustos 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Çeşme'de İtalyan rüzgârı
Bu yıl sosyetenin akınına uğrayan Çeşme'de, keşfedilmeyen neredeyse tek yer kalmadı. Rüzgâr almayan nefis Ayayorgi Koyu da İtalyan mutfağından lezzetler sunan Alliance Restaurant'ı barındırıyor. Mekânın mönüsünde salatalar önemli bir yer tutuyor. ...
Yaşam dosyaları
Sadakatsizlik geliyorum der mi?
Amerika'da her 100 evli kadından 25'i, 100 erkekten de 70'i eşini aldatıyor. Aldatma trendi Türkiye'de de yükselmeye başladı....
Ekmeğini e-ticaretten çıkaran Türkler
Sanal alemin Türk zenginleri, mucizelerle dolu başarı öykülerini SABAH'a anlattılar. Tolga Kabataş ve arkadaşları Türkiye'nin ilk açık artırma sitesi için Amerikalı internet devini örnek aldı....
Çocuğunuzun doktoru olun
Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ve Prof. Dr. Hilal Mocan'dan çocuk sağlığı rehberi....
Saz eserleri eşliğinde çilingir sofrası
Sultanahmet'teki Armada Teras, konuklarına geniş bir Boğaz manzarası eşliğinde geleneksel lezzetler vaat ediyor. Terasın bir yanı Adalar'a, diğer yanı Ayasofya ve Sultanahmet Camisi'ne bakıyor. Fonda ise klasik saz eserleri duyuluyor. ...
Şehirden çarpıcı bir yemek manzarası
İyi bir yemek eşliğinde şehre tepeden bakıp, keyif yapmaya ne dersiniz? Maslak'taki bir plazanın 31. katında yer alan restoran, Boğaz'ın tüm güzelliğini önünüze seriyor. Ayrıca yemekleri de manzarası kadar etkileyici. Zenginler doruklarda oturmayı sever. ...
3 kuşaktır değişmeyen lezzetler
Kadıköy Çarşısı'ndaki Yanyalı Fehmi, Türk yemeklerini ağız tadıyla yiyebileceğiniz, İstanbul'daki nadir geleneksel esnaf lokantalarından biri. Burada nefis bir soğanlı yahni, Elbasan tava, papaz yahnisi ya da malzemesi esirgenmemiş kâğıt kebabını bulabilirsiniz. ...
Gülümseyen diller
Yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil'in Dilim gülümsüyo! kitabı, yediği her şeyin kökenini ve farklı kültürlerdeki yerini merak edenlere rehberlik ediyor. Kitap adını, dört yaşındaki bir çocuğun çikolatalı dondurma yedikten sonra yaptığı yorumdan alıyor. ...
Adını şarap tanrıçasından alan Ortaköylü restoran
Ortaköy'deki Meditrina, adını eski Romalıların şarap, sağlık ve uzun ömür tanrıçasından alıyor. Ancak, yemekleri ve manzarasıyla oldukça beğenilen Meditrina'nın, adına yakışır bir yerli şarap mönüsü yok. İstanbul'da günün neredeyse her saatinde cıvıl cıvıl insan kaynayan belli başlı cadde ve ...
Onların işi ağzımızı sulandırmak...
Nar gibi kızarmış bir piliç, dumanı tüten kıpkırmızı bir domates çorbası ya da parlak görünümlü, iştah açan sebzeler... Yemek stilistleri dergilerde veya televizyonlarda yer alan bu görüntülerde malzemelerin seçiminden pişmesine ve kameranın önüne konmasına kadar olan süreçten sorumlu tutuluyor. ...
Akdeniz yemeği yazın iyi gider
Maslak'taki Sheraton otel'nin yeni restoranı L'Altra Risacca, makul fiyatları ve İtalyan mutfağının özel lezzetleriyle diğer otel restoranlarından ayrılıyor. Paris, Londra gibi büyük kentlere imrenirdim. Buralarda iyi restoranlar, bar ve kafeler hemen her semte yayılmıştır. ...
Karatahtada acaba bugün neler var?
Kültürümüzün belirgin motiflerinden biridir esnaf lokantaları. Esnaf lokantası sayılabilecek modern mekanlardan biri de mönünün yazıldığı karatahtası, cheese cake'i ve limonatasıyla ünlü Kantin. Esnaf lokantalarına bayılırım; bu konsepti nasıl olup da dünyaya yayamadığımıza da bir türlü akıl ...
Püfür püfür esintili 'Yedi Tepe' manzarası
İstanbul'da sıcaklığın kendisini fazlasıyla hissettirdiği bu günlerde herkes serin ve manzarası iyi mekânlara yöneliyor. Manzarasıyla ve mönüsüyle, Gaja Restaurant alternatiflerden biri. Bütün İstanbullular gibi ben de karabasan gibi bir hafta geçirdim. ...
Girit yemeklerinin sırrı otlarındadır
Yabani otları, zeytinyağlıları ve balıklarıyla ünlü Girit mutfağının en güzel yemek tarifleri Girit Bir Ege Lezzeti kitabında bir araya getirildi. Girit denilince, akla ilk gelenler MÖ 3000'lere uzanan tarihiyle Minos Uygarlığı'ndan geriye kalan kalıntıları, Osmanlı hâkimiyetindeki yılları ve tabii ...
Diğer Gurme Haberleri
Radika, ebegümeci
Caddede gerçek bir İtalyan restoranı
'Sultan'lara yaraşır bir yemek
Beğendiklerim
İki karpuz her zaman bir koltuğa sığmaz
Dergi formatında ödüllü mönü
Altın mönülü mekân
Mardin'in lezzet konağı
'Cadde'de balık
Yazarlar
Ali Poyrazoğlu
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Alışveriş
Uzakdoğu'nun gizemi evlerde
Bu yaz dekorasyonda öne çıkan trendlerden biri de egzotik esintiler. Uçuşan tüller, Buda heykelleri, tütsüler ve etnik ...
Duvar kağıtlarının muhteşem dönüşü
Bir dönem ev dekorasyonunun vazgeçilmez unsuru olan duvar kâğıdı, tekrar geri dönüyor. ...
Buzzz gibi aksesuarlar
Sıcak yaz günlerinde serinlemek için en çok tüketilen şeylerden biri, bol buzlu içecekler. ...
Spor
Mecburen Grafite
Kone'nin Türkiye'ye gelmeyi kabul etmemesi, Alves'in de maliyetinin yüksek olması nedeniyle bu iki isimden vazgeçen ...
'İmzaladım salı günü geliyorum'
Zenit, Fenerbahçe'nin 6 milyon euro'luk yeni teklifini kabul etti Fatih de, "İmzayı attım, salı-çarşamba İstanbul'dayım" ...
Kerem'i çağırın
Basketbolumuzun dört otoritesiyle Avrupa Şampiyonası öncesi 12 Dev Adam'ı konuştuk Ortak kanı; oyun kurucu sıkıntısını ...
Cuma
Dalış noktaları
Sualtına olan ilgi arttıkça Türkiye'deki dalış kurslarının ve dalış meraklılarının sayısı da çoğalıyor. ...
Fantastik Dörtlü'ye sörfçü rakip
Kozmik ışınlara maruz kalıp süper güçler edinen Fantastik Dörtlü, ikinci sinema filmleri olan Fantastik 4: Gümüş ...
Havalar nasıl olursa olsun...
Şık ve stil sahibi kadınlar sıcak havalarda da nasıl giyinmesi gerektiğini bilmeli! Yaz aylarında bir gece davetine ...
Dünya
Kaçırılan Türk çocuğu Fransa'yı ayağa kaldırdı
Fransa'da 5 yaşındaki Türk çocuğunun, sübyancılıktan 20 yıl yatan sabıkalı biri tarafından kaçırılarak tecavüze uğraması ...
İnfazın nedeni kan davası
İki ailenin yumurta savaşıyla başlayan kan davasında son 6 infazın nedeni, geçen yılki bir cinayet. ...