kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Van'da köylüler faciayı önledi

Yeni Haber
Van'ın Başkale ilçesinde güvenlik güçlerinin geçiş güzerganında, yola döşenmiş 20 kilo C-3 plastik patlayıcı köylüler tarafından farkedildi.

Başkale İlçesi Atlılar ve Güleçler köyleri arasındaki yol üzerindeki menfeze yerleştirilen uzaktan kumandalı plastik patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Bombayı bulan köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine Van İl Jandarma Komutanlığı'ndan bomba uzmanları çağrıldı. Bomba uzmanları, çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra bombayı kontrollü biçimde patlattı.

Büyük gürültüyle patlayan bombanın etkisiyle fırlayan taş parçaları 300 metre uzaklıkta bulunan Atlılar Köyü'nde bazı evlerin camlarının kırılmasına neden oldu. Bombanın etkisiyle yolda da bir metrelik çukur oluştu.

Sekiz köye daha ulaşım sağlayan yol, özellikle askeri birliklerin yoğun kullandığı güzargah üzerinde bulunuyor.

Öte yandan, Şırnak'ın dağlık kesiminde operasyona çıkan güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmadan sonra araziyi arayan güvenlik kuvvetleri bir teröristi kalaşnikof marka uzun namlulu tüfeğiyle birlikte ölü olarak buldu.

(ANKA)