kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ABDULLAH GÜL ERDOĞAN’A MANEVRA ALANI BIRAKMALI Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Abdullah Gül’ün adaylıkta ısrar etmeyip, Erdoğan’a manevra alanı bırakmasının iyi olacağı görüşünde.

Muz cumhuriyeti imiş gibi olmayalım

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
İşadamı Cem Boyner, AK Parti ve Erdoğan'dan mükemmel bir aday göstermelerini istiyor: Öyle ki, yarına huzurla uyanalım, Muz Cumhuriyeti imiş gibi her gün asker demeçlerinden, mesajlardan kurtulalım..
* Harareti artan Cumhurbaşkanlığı tartışmalarını nasıl yorumluyorsunuz? Türkiye, 5 yılda müthiş bir değişim yaşadı ve bunun katlanarak sürmesi çok önemli, yüzde 47 oyla gelen bir partinin seçeceği cumhurbaşkanının meşruluğu tartışılamaz.

* Kim cumhurbaşkanı olmalı? Hem Meclis içinden seçilecek, hem de AK Parti'den olacak, olmalı. Hiçbir toplum kesiminde tartışma yaratmayacak, 550 de 550 oy alacak adaylar var bu partide.

* Abdullah Gül'ün adaylığı? Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlıkta ısrar etmeyip, Erdoğan'ın manevra alanını genişletmesi ne kadar iyi olurdu.

* Cumhurbaşkanlığı seçiminde taviz verileceği görüşüne katılıyor musunuz? Gelinen noktada, Meclis'te 550'de 550'lik bir aday seçilmesi halinde askere taviz verileceğine dair endişem yok. Erdoğan bir 5 yıl daha ülkeyi birinci lige çıkartmakta başarısını devam ettirebilirse, milli gelirin 10 bin dolar olduğu bir Türkiye'de, askerin siyasette manevra alanı zaten çok daralmış olacak.

* Oyunuzu kime ve neden verdiniz? Ben AK Parti'ye oy verdim, yönetime, istikrara ve geleceğe güvendiğim için verdim. Korkularıma değil, umutlarıma güvenerek verdim.

* Seçimlerde alınan yüzde 47 oyda Gül'ün etkisi olmuş mudur sizce? Tabii ki, Abdullah Gül de bu başarının bir parçası ama meydanlar ve yüzde 47, tüm AK Parti'nin ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının refarandumu değildi seçim.

* Peki şimdi AK Parti ne yapmalı sizce? AK Parti ve Erdoğan öyle mükemmel bir aday göstersin ki, yarına huzurla uyanalım, demokrasiyi geliştirelim, ve "Muz Cumhuriyeti" imiş gibi her gün asker demeçlerinden, mesajlardan ve soğuk savaştan kurtulalım ve beş yıl işimize bakalım. Birbirimizle değil, dünyayla uğraşalım.

* AK Parti'nin seçimlerde bu kadar yüksek oy alacağını bekliyor muydunuz? AK Parti'nin yüzde 45 oy almasını bekliyordum.

* Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Evet, seçimde cuntayla demokrasi arasında bir seçim yaptı vatandaş, bu tartışılmaz. Ve oylar büyük ağrlıkla demokrasiden yana oldu. Tabii ki, benim oyumu da etkiledi. Gül, bu oyunun sembolik bir ismiydi. Abdullah Gül olmazsa bir başkası olsa da, toplum aynı tepkiyi gösterecekti.