kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSKİ görevlileri gecikince Abbasağa Mahallesi sakinleri patlayan su borusuna kendileri çare bulmaya çalıştı. Ancak 3 saat sonra olay yerine gelen ekipler, boruya bir kelepçe takarak suyun boşa akmasını engelledi.

Bir de su yok diyoruz!

Fatih ULAŞ / MERKEZ
Beşiktaş'ta patlayan su borusundan fışkıran sular 10 metreye yükseldi. İSKİ görevlilerinin duruma ancak 3 saat sonra müdahale etmesi, sıcaktan ve susuzluktan bunalan vatandaşı çileden çıkardı..
Ankara'da boruların patlaması yüzünden caddelerden sular akarken, benzer bir olay da İstanbul'da yaşandı. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar ve yağışsız geçen bahar mevsimi dolayısıyla barajlardaki su oranı her geçen gün azalırken dün Beşiktaş'ta yaşanan olay vatandaşı çileden çıkardı. Beşiktaş, Abbasağa Mahallesi Akdoğan Sokak'taki su borusu belirlenemeyen bir nedenle dün gece saat 03.00 sıralarında patladı. Tazyikli şekilde fışkıran sular sokaktan sel olup akarken, polis ekipleri ve vatandaşlar arızanın giderilmesi için İSKİ'yi aradı.

SEBEP "YOĞUNLUK" MUŞ...
İSKİ ekiplerinin olay yerine gelmesi yaklaşık 3 saati buldu. İSKİ görevlilerinin suyu kesmesini bekleyen polisler, kendi imkânlarıyla boşa akan suyu engellemeye çalıştı. Vatandaşlar su sıkıntısının yaşandığı bir dönemde İSKİ'nin arızaya geç müdahale etmesine tepki gösterirken, İSKİ görevlileri 3 saatte gelebilmelerinin nedenini iş yoğunluğuna bağladı. Yaklaşık 10 metre yüksekliğe fışkıran suyun altından geçen bazı sürücüler araçlarını yıkayarak boşa akan suyu değerlendirmeye çalıştı.