kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

ANKARA
Esenboğa'nın radarlarını sıcaklar bozdu

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bulunan radarları besleyen enerji sisteminin, aşırı sıcaklar ve klima yükü nedeniyle dün sabah saatlerinde bozulması, Türkiye genelinde Ankara merkezli yapılacak tüm seferleri felç etti.

ARIZA AŞIRI YÜKTEN
Aşırı sıcaklar, havacılık sektörünü de olumsuz etkilemeye başladı. Esenboğa Havalimanı'nda bulunan ve hava trafiğini yönlendirmeye yarayan radarlar, dün sabah saatlerinde bir anda devre dışı kaldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinin yaptığı araştırma sonunda, radarları besleyen enerji sisteminin, sistemi soğutan klimaların yarattığı yük ve kabloların ısınması nedeniyle arızalandığı belirlendi.

ABD
Müzik dinle konsantre ol

ABD'li bilim adamları yaptıkları bir araştırmada müzik dinlemenin konsantrasyonu artırdığını keşfetti. Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nce yürüttüğü deneylerde, klasik müzik dinletilen kişilerin beyin MR'ı dinletilmeyenlerle karşılaştırıldı. Karşılaştırmada, nota geçişleri sırasındaki sessizlik anlarında beynin, tahmin ve hatırlama ile dikkati sağlayan alanlarındaki aktivitesinin had safhaya çıktığı gözlemlendi.

TÜRKİYE
"2040'ta Türkiye çöl olabilir"

NASA'ya göre, erozyonun şiddetlenmesi ve etkili tedbirler alınmaması halinde Türkiye'nin büyük bölümü 2040 yılında çöl olacak. Türkiye'de her yıl tarım alanlarından 500 milyon ton, tüm ülke yüzeyinden 1.4 milyar ton verimli üst toprağın erozyonla kaybedildiği bildirilirken, yüksek miktarda hidrolik enerji ve kullanma suyu kaybı da meydana geliyor.