kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şükrü Elekdağ

Erdoğan'ın sözleri ile uzlaşma istedi

En yaşlı vekil olarak Meclis oturumunu yöneten CHP'li Şükrü Elekdağ konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarına atıfta bulunarak istikrarın devam etmesini istedi..
Genel Kurul'un tarihi oturumunu, geçen dönem olduğu gibi bu kez de en yaşlı milletvekili olan CHP'li Şükrü Elekdağ yönetti. Elekdağ, açılıştaki konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın seçim akşamı verdiği "uzlaşma" mesajlarını övdü. Elekdağ, "22 Temmuz gecesi seçimlerin ilk sonuçlarının alınmasını takiben Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların içerdiği mesajlar, ülkemizde istikrar ve huzur ortamının devamının ön şartını oluşturmaları açısından fevkalade önemlidir" dedi.

KUTUPLAŞMA ARTIK BİTSİN
Uluslararası basının seçimlere Türkiye tarihinde olmadığı kadar büyük ilgi gösterdiğini belirten Elekdağ, "Türkiye'de karşıt siyasi zihniyetleri savunan iki büyük toplumsal cephe arasındaki barışın sağlanamamış olması nedeniyle bazı dönemlerde aksamış olan demokrasinin 22 Temmuz seçimlerinde de başarılı bir sınav verebileceği hususundaki kuşkulardan kaynaklanmıştır. Seçimler öncesinde ülkemizde yaşanan yoğun siyasi gerginlik ve derin kutuplaşma nedeniyle bu kaygıların abartılı boyutlar kazandığı bir gerçektir" dedi. Elekdağ, halkın verdiği demokrasi sınavı ile bunları boşa çıkardığını, istikrar ve huzur için gerekli meşru zemini oluşturduğunu kaydetti. Elekdağ kutuplaşmanın geride kalmasını isteyerek, AKP'ye "Türkiye'nin hassas siyasi ve kurumsal dengelerinin özenle gözetilmesi gerektir" diye seslendi.