kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Notlar... Notlar...

Onur ve gurur verici bir gün
* 23 Dönem'in yemin töreninde ilgi odağı DTP'lilerdi. Etraflarındaki basın ordusu nedeniyle zaman zaman yürümekte zorluk çeken DTP'lilere yabancı basının ilgisi de büyüktü. Yabancı gazeteciler tercüman aracılığıyla DTP'lilere "Neler hissediyorsunuz?" diye sordu. DTP'li Pervin Buldan bu sorulara "Onur ve gurur verici. Herkese hayırlı olsun, Türkiye'ye hayırlı olsun" karşılığını verdi. Törende DTP'liler hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. Genel Kurul'da İstiklal Marşı okunurken de Sırrı Sakık ve bazı milletvekillerinin eşlik ettiği, bazılarının sessizce ayakta durmayı tercih ettiği görüldü.

'Yemin değişsin' önerisi
*
Kemalizm'in Anayasa'dan çıkartılması yönündeki önerisi ile tartışmalara neden olan AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, kuliste milletvekili arkadaşları ile sohbet etti. Bazı milletvekilleri "milletvekili yemin metninin de" değiştirilmesini istediler. Üskül'e metnin okunmasının zor olduğunu söyleyen milletvekilleri, daha basit ve kolay okunabilir bir metin hazırlanmasını önerdiler.

* DTP'liler, MHP, CHP ve DSP ile birlikte muhalefet kulisini paylaştı. DTP'liler 1993'te DEP milletvekillerinin kullandığı kulisin hemen girişindeki bölüme oturdu. Tam karşıda ise MHP'li bir grup milletvekili yer aldı. İki parti vekillerinin birbirlerinden uzak durup, tokalaşmamaları dikkat çekti. CHP'li Ensar Öğüt, Ali Topuz, Eşref Erdem, Cevdet Selvi, AK Parti'den Ertuğrul Günay, Ahmet Türk'ü "Hayırlı olsun" diye kutladılar.

* Yemin törenine yerli ve yabancı basın büyük ilgi gösterdi. Milletvekillerinin aileleri ve yakınları yemin törenini izlemek için Meclis'e koşunca izdiham yaşandı. Dinleyici localarında yer kalmayınca Meclis çalışanları, aileleri milletvekillerinin yemin sırası geldikçe Genel Kurul'a almaya başladı.