kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Carle: F.Bahçe'yi R. Carlos'un transferiyle tanıdım''

Yeni Haber
Gençlerbirliği'nin, Avustralya'nın Newcastle Jets takımından transfer ettiği Nick Carle, Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray'ı bildiğini, ancak Fenerbahçe'yi Roberto Carlos'un transferiyle tanıdığını söyledi.

Türkiye'ye gelmeden önce kaleci Petkoviç ve Gençlerbirliği'nin eski oyuncusu Josip Skoko'dan bilgiler aldığını ifade eden Carle, ''Buraya gelmeden önce Galatasaray'ı tanıyordum, ancak Fenerbahçe'yi Roberto Carlos'un transferiyle tanıdım. Transferde ise Trabzonspor ve Gençlerbirliği'nden teklifler aldım'' dedi.

Fenerbahçe'nin kendisine herhangi bir teklifte bulunmadığını, bu konuda çıkan haberlerin yalan olduğunu vurgulayan Nick Carle, şöyle devam etti:

''Ancak Trabzonspor ve Gençlerbirliği benimle anlaşmak istiyordu. Bu iki kulüple görüşmelerimiz olmuştu. Fenerbahçe büyük bir takım, ancak kendileriyle hiçbir şekilde konuşmamız olmadı. Trabzonspor ile menajerim görüşmeler yaptı, ancak kendileriyle anlaşamadığımız konular oldu. Bunun üzerine Gençlerbirliği'nden teklif aldım. Beni çok istediklerini duydum. Benim tercihim de beni çok isteyen takım oldu. Gençlerbirliği çok imkanları olan bir takım. Tesisler olsun, tesislerdeki imkanlar olsun çok güzel. Para için Gençlerbirliği'ni seçmedim. Zaten ilk görüşmede para görüşülmedi. Menajerim ve onun arkadaşları gönül rahatlığıyla oynayabileceğim takımın Gençlerbirliği olduğunu söyledikleri için buradayım.''

TÜRKİYE LİGİNİ TANIMIYOR

Avustralyalı oyuncu, Türkiye Ligi ile ilgili çok fazla bilgisinin bulunmadığını anlatarak, ''Ligde Roberto Carlos, Lugano ve Skoko gibi iyi topçular gelmiş ve oynamıştır. Bundan ligin iyi olduğunu anlayabiliriz. Türk futbolunun daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Roberto Carlos ve Lugano gibi futbolcuların burada yer alması burayı seçmemde bana yardımcı oldu. Türkiye Ligi bu sene çok güzel bir lig olacak. Kaliteli takımlar ve oyuncular var. Bu da beni mutlu etti. Roberto Carlos Türkiye'yi seçtiği için ben Gençlerbirliği'ni tercih etmedim'' diye konuştu.

MARADONA'YI SEVİYOR

Profesyonel olmadan önce Arjantinli ünlü futbolcu Maradona'yı kendine örnek alan Carle, ''Profesyonel olana kadar dünyada Maradona'yı örnek alıyordum, ancak profesyonel olduktan sonra sadece kendimi örnek alıyorum'' diyerek görüşlerini açıkladı.

AVRUPA'DA TERCİHİ İSPANYA LİGİ

Nick Carle, Gençlerbirliği'nde başarılı sezonlar geçirdikten sonra Avrupa'dan teklif gelmesi halinde tercihinin İspanya Ligi (La Liga) olacağını söyledi. Avrupa'da her futbolcunun oynamak istediğini ifade eden Nick Carle, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben de tabi profesyonel olarak yapabileceğimin en iyisini yapabilmek için kendime bir söz verdim. Hala aynı yolda devam ediyorum. Burada ilk amacım Avrupa'yı düşünmek değil, Gençlerbirliği'nde en iyisini yapabilmek. İçimde futbol için çok fazla istek var. Bir an önce oynamak istiyorum. Türkiye'de futbola bir an önce başlamak istiyorum. Gençlerbirliği'ne de yeteri kadar yardım ettikten sonra Avrupa'dan bir teklif gelirse olabilir. Ben İspanya'da bir takımda oynamak isterim. Ama hangi takım olacağını bilmiyorum. Bu da buradaki başarımla ilgili.''

FUAT ÇAPA'YI SEVİYOR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ile 2 gündür birlikte çalıştıklarını, ancak ilk izlenimlerinin çok iyi olduğunu vurgulayan Carle, ''Fuat hocamla iki gündür tanışıyorum. Kendisi hakkında çok güzel sözler duyuyorum. İyi bir insan olduğunu duyuyorum. Antrenman esnasında da oyun kurarken de takımı çok iyi yönetiyor ve bize iyi antrenman yaptırıyor'' dedi. Nick Carle, Gençlerbirliği'ne gelirken özel beklentiler içinde gelmediğini belirterek, ''Daha önce oynadığım takımlarda da bana ve eşime yardımcı olanlar oldu. Gençlerbirliği'nde çok iyi insanlar var. Geldiğim günden bu yana tüm problemlerimi çözüyorlar. Takımdaki arkadaşlarım da çok sıcak karşıladılar. Bir, iki gün içinde bir arkadaşlığımız oluştu'' diyerek sözlerini tamamladı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş