kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AKADEMİSYEN AMA KÖYÜNÜ UNUTMADI... 1965 Trabzon doğumlu. Evli ve 3 çocuk annesi Aşkın Asan'ın eşi de KTÜ Makine Fakültesi'nde öğretim görevlisi. Asan, Başbakan'ın, "Kadınlar siyasete girmelidir" sözü üzerine aday olmaya karar vermiş...

'Muhtar olamadım ama vekil oldum'

Kenan TAŞKIN TRABZON-MERKEZ
Çiçeği burnunda vekil Aşkın Asan kadınların ezildiğini belirterek "Onlara yardım etmek için muhtar olmayı çok istemiştim" diyor..
AKP Ankara 8'inci sıradan milletvekili seçilen Trabzonlu Aşkın Asan, çocukluk yıllarında kadınların çok çalıştığını ve ağır yük altında ezildiğini görüp, onlara yardım etmek için muhtar olmak istediğini ancak şimdi milletvekili olduğunu belirterek, "Ezilen kadınların sesi olacağım" dedi. Dubai'de bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Aşkın Asan, bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'ın, "Kadınlar siyasete girmelidir. Bunun için bizim parti bu konuda hassas davranacaktır" sözünden etkilenerek siyasete girmeye karar verdiğini söyledi.

"Ezilen kadınların sesi "
Trabzon'un Of ilçesinde doğan Aşkın Asan, 10 yaşındayken çevresindeki kadınların tarlalarda, ormanda, çayda, sırtlarında yük taşımasından etkilendiğini ve o nedenle muhtar olmayı düşündüğünü belirterek, şunları anlattı: "Muhtar olamadım ama vekil oldum. Şimdi o çocukluktaki düşlerimi, hayallerimi belki bir şekilde gerçekleştirme şansım olur. Türkiye'de ezilen kadınların sesi olmak, onlara yardım etmek için çok çalışacağım. Bu hayat felsefem olacak."