Aslında her yerde. Çeşme boğazına düşkünler için bir cennet. Ege otlarını ve nefis zeytinyağlıları bulamayacağınız yer yok gibi. Ucuz yemek yemek isteyenlere esnaf lokantaları, pideciler, dönerciler; şık bir sofrada kadeh tokuşturmak isteyenlere balıkçılar ve Alaçatı restoranlarında yemek yeme seçeneği var. İşte benim favorilerim. Esnaf lokantası dedin mi Çeşme merkezdeki İmren'de duracak ve şahane güveçlerden, zeytinyağlı çeşitlerinden tadacaksın. Sahiplerinden Bülent Kadagan diyor ki "İmren'de öğle yemeği yemeden İzmir sosyetesi plaja gitmez!". Tam 47 senedir şanını koruyor İmren. Peki hangi ünlüler İmren'siz yapamıyor. Başta zeytinyağlılarından vazgeçemeyen Hıncal Uluç, bostan kebabını seven Mustafa Denizli ve bir zamanlar fırın güvecine doyamayan Zeki Müren. İmren'de 10-15 YTL'ye doyabilirsiniz. Alaçatı merkezdeki Yıldız mantısıyla, Ilıca'daki Şevki kumrusuyla yine Ilıca'daki Doruk Döner parmak yediren döneriyle diğer favorilerim. Gelelim balık faslına. Dalyan herkesin bildiği ilk adres! Benim Dalyan'daki mekânım belli; Körfez. Adam başı 50 YTL'ye çıkabilirsiniz. Bir diğer rezervasyonsuz yer bulunamayacak balıkçı Paşalimanı'ndaki Ferdi Baba. Ayrıca Alaçatı'nın içindeki Kalamata bahçede rakı-balık-meze keyfi yapmak isteyenler için en doğru adres. Romantik yemekler için de ideal. Aya Yorgi koyundaki Sole Mare plajı kadar, akşam yemekleriyle de iddialı. Hele tatlıları çok tehlikeli. Nefis! Bir de sabaha kadar açık Topçu var! Hani meşhur İzmirli çöpşişçi Topçu. Atmosferiyle çay bahçesi kadar sıcak, pirzolası nefis. Tek kusuru aksayan servisi ama yine de o çöpşişlere değer. Tabii Ilıca Dost Pide'yi ve Alaçatı Tuval'i eklemeden geçmeyelim
Yayın tarihi: 22 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/22/pz/haber,4C1F407179BB4CD5AB44DA55833E6C1E.html
Tüm hakları saklıdır.