kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye'yi temsil edemeyen gider"

Yeni Haber
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Erdoğan'ın ''iktidara gelemezse siyaseti bırakacağı'' yönündeki açıklamalarına ilişkin, ''(Ben muhalefete geçersem ayrılırım) diyor tutan yok elinden kardeşim ,milleti tehdit mi ediyorsun? İktidara getirirken iyi de muhalefete getirirken kötü mü?'' dedi.

Partisince Balıkesir'in Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinge gelişinde ''Başbakan Mehmet'' sloganlarıyla karşılanan Ağar, meydandakilere ''Az kaldı az, üç dört gün kaldı'' diyerek karşılık verdi. Miting alanında DP bayraklarının yanı sıra Anavatan bayraklarını da gören Ağar, ''Anavatanlı kardeşlerimiz hoşgeldiniz sefa getirdiniz. Zaman dardı erken seçime gidildi, ama kardeşlerimiz olan Anavatan Partisi'nin her teşkilatıyla fiilen birleştik. Allah nasip ederse seçimden sonra tek partiyiz'' diye konuştu.

Hükümetin özelleştirme politikalarını eleştiren Ağar, Susurluk'taki şeker fabrikasını örnek vererek, özelleştirilmesi durumunda bu fabrikayı çiftçinin üretici birliği olan PANKOBİRLİK'e vereceklerini söyledi.Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Ağar, ''4 buçuk yıldır bir kabus yaşandığını'' öne sürdü.

Meydanlarda çiftçiye, köylüye, esnafa söyleyecek sözü bulunmayanların, terör konusunda da söyleyecekleri birşeyler olmadığını kaydeden Ağar, şöyle konuştu: ''Bunların bir kısmı, masalara daha çok vurursa terör daha çabuk bitecek zannediyor. Türkiye bu kadar büyük meselelerle uğraşırken bunların bir kısmı ip alışverişinde, bir kısmı saat alışverişinde bulunuyor. Biraz ciddi olun milletin içi yanıyor.''

Ağar bu topraklarda yaşayan, büyüyen ve TC vatandaşı nüfus cüzdanına sahip olan hiçbir gencin, kendi askerine ve polisine silah çeker hale getirilmemesini ve Türkiye'deki hiçbir caminin musalla taşına şehit cenazesi gelmemesini sağlayacaklarını söyledi.

''Terörün kökününü kazıyacaklarını'' kaydeden Ağar, ''Bu topraklarda sadece eken, diken, biçen olacak. Kimsenin en ufak bir karamsarlığı olmasın, bu toprakların dışında da adı ne olursa olsun, gücünü ne zannederse zannetsin, Türkiye'yi rahatsız edecek, büyük Türk milletini üzecek tek kelime etmeye kimse cesaret etmeyecektir'' dedi.

''TUTAN YOK ELİNDEN KARDEŞİM''

''Başbakan Erdoğan'ın iktidara gelemezse siyaseti bırakacağı'' yönündeki açıklamasına da cevap veren Ağar, şöyle konuştu: ''Türkiye AKP iktidarından çok daha büyüktür. Hiç kimse Türkiye'yi layıkıyla temsil edemeyen Hükümet'in kalıcı olacağını zannetmesin. 'Ben muhalefete geçersem ayrılırım' diyor. Tutan yok elinden kardeşim, milleti tehdit mi ediyorsun? Milleti neyle tehdit ediyorsun? İktidara getirirken iyi de muhalefete getirirken kötü mü? Biz DP'nin öz ve öz torunlarıyız. Millete inanırız, millete boyun eğeriz ve sadece Allah'tan korkarız.''

CHP'yi de eleştiren Ağar, ''Bunların ana muhalefet anlayışı, demirbaş ana muhalefet anlayışıdır. 'Seçimlerde cumhuriyet kazanacak' diyorlar. Ben de diyorum ki seçime cumhuriyet girmiyor, Halk Partisi giriyor. Cumhuriyet, 1923'te oylandı ve ebediyete kadar Türkiye'nin rejimi ve adı, Türkiye Cumhuriyeti diye kabul edildi. Cumhuriyet, bütün vatandaşlarını hür ve eşit olarak bağrına basan bir cumhuriyettir'' diye konuştu.

Ağar konuşmasının ardından Balıkesir milletvekili adaylarını tanıttı.Meydandakilerin ellerindeki ''Tayyip bize gemi alsana'', ''İşçi, köylü emekli aç, sen de gel kilise aç'', ''DP-ANAP elele, depe depe geliyor'' dövizleri dikkat çekti. Bu arada aşırı sıcak nedeniyle bayılan bazı vatandaşlara miting meydanında bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.