kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan 47'nci mitingini Isparta'da yaptı. Erdoğan'ın üzerine gül yaprakları serpilirken, bir traktör de 350 kilogram gülsuyunu belediye çevresinde sıktı.

'Tek başına iktidar olmazsak çekilirim'

Veysi SAĞLAM- Soner TOROS ISPARTA
Erdoğan, dün Isparta mitinginde "Tek başına iktidar olamazsak siyasetten çekilirim" dedi ve muhalefete de aynı çağrıyı yaptı..
Katıldığı bir TV programında "Yüzde 34'ün altında oy alırsak kendimi çek ederim" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, dün partisinin Isparta mitinginde rest çekti ve "Tek başına iktidar olamazsak siyasetten çekilirim" açıklaması yaptı. Erdoğan, muhalefet liderlerine de aynı çağrıyı yaptı. Baykal ve Bahçeli'yi eleştiren Erdoğan, kendilerinden önce 22 bankanın fona devredildiğini belirterek bunların en önemli sorumlularından birinin Devlet Bahçeli olduğunu savundu. Erdoğan, daha sonra şu tarihi sözleri söyledi: "Bunlar fona devredilirken sen ne yapıyordun? Başbakan Yardımcısıydın, hükümetin ortağı idin. Niye sustun? O zaman DSP'nin değirmenine su taşıyordun, sucu... Şimdi DSP ile CHP birleşti, millet izin verirse o değirmene su taşıyacak. Buradan, diyorum ki; tek başına biz iktidar olamazsak, ben siyasetten çekiliyorum. Sayın Baykal sen tek başına iktidar olamazsan, siyasetten çekilecek misin, Sayın Bahçeli, sen tek başına iktidar olamazsan siyasetten çekilecek misin?''

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ
Erdoğan, Bahçeli'nin, 2002 seçimlerinden alınan sonuçların ardından siyasetten çekileceğini açıkladığını anımsatarak, ancak 9 ay sonra birileri, 'sana dayanamıyoruz' dedikleri için siyasete döndüğünü söyledi. "Hadi buyurun tek başına iktidar diyorsunuz, hodri meydan' diyen Erdoğan, "4 gün kaldı. Halkıma sesleniyorum; CHP, MHP ve diğerlerini destekleyenlere sesleniyorum; Türkiye'nin gündemi bu, tek başına iktidar... Çünkü ben koalisyondan yana değilim. Bahçeli diyor ki; 'tek başına iktidar', Baykal da diyor ki; 'tek başına iktidar'. Biz de zaten tek başına iktidarız ve diyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra Konya'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Erdoğan burada da Baykal ve Bahçeli'ye aynı çağrıyı yaparak şöyle konuştu: "Gelin üçümüz de bir karar verelim. Bu üçlüden kim iktidar olamazsa çekilmeye evet diyecek mi? Ben buna varım. Baykal, Bahçeli evet diyemezler, çünkü bunlar yeni kızıl bir elma oluşturabilir miyiz? Bunun hesabı içindeler."