kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fener'in şampiyonluk serumunu hazırladı

ESRA TÜZÜN SAĞLIK EDÖTÜRÜ
Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra Tuncay Şanlı ile birlikte Middlesbrough takımına transfer olmaya hazırlanan Dr. Ethem Kavukçu, futbolculara maçtan önce hazırladığı bitkisel serumuyla tanınıyor. Kavukçu transfer olursa serumu İngiliz futbolculara da uygulayacak..
Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun kesinleştiği Trabzon maçından bir gece önce futbolcular kampta kollarına serum bağladılar. Maça hazırlanıyorlardı... Dr. Ethem Kavukçu serumun içine özel içeriğinden koydu. Bir saat sonra futbolcuların hepsi derin uykuya daldılar... Bu onlar için yeni bir durum değildi, tam dört yıldır önemli maçlardan önce Fenerbahçeli futbolcular maçta güçlerini tamamen kullanmak için bitkilerden elde edilen ayurvedik bitki karışımını serum yoluyla aldılar... Şampiyonluk iksirini hazırlayan ve formülünü bir sır gibi saklayan Dr. Ethem Kavukçu ise bu yıl Fenerbahçe ile yolları ayrıldı. İlk kez bir takım doktoru şimdi Tuncay Şanlı ile birlikte İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer olmaya hazırlanıyor. Transfer gerçekleşirse iksir, İngiltere'deki futbolculara da uygulanacak... Dr. Ethem Kavukçu Fenerbahçe'nin şampiyonluklarında etkili olduğunu öne sürdüğü tedavi yöntemiyle ilgili konuştuk:

- Kaç yıldır Fenerbahçe'nin takım doktorluğunu yapıyorsunuz?
- 2003 yazında Daum'la birlikte Fenerbahçe'nin takım doktorluğuna başladım. Bu sezona kadar toplam dört yıl oldu. Yeni sezonda ayrıldım.

- Fenerbahçeli misiniz?
- Milli takımı tutuyorum. Fenerbahçe'ye sempatim var ama ben öyle fanatik takım tutan, sürekli maçlara giden, biri olamadım.

- Bugüne kadar hiç transfer teklifi almış mıydınız?
- Aldım ama Fenerbahçe ile yola devam ettiğim dönemlerde o teklife sıcak bakmadım.

- Doktorların futbolcular gibi transfer teklifi alması normal mi?
- Çok sık karşılaştığımız bir şey değil ama olabiliyor. Bu bir ekip işi. Futbolcu sağlığına önem veren teknik direktörler hep aynı hekimle çalışmak istiyor. Daum da benimle birlikte çalışmak istedi.

- Türkiye'de ilk kez mi böyle bir durum yaşanıyor? Middlesbrough neden sizin peşinize düştü?
- Bana teklif Tuncay'dan geldi. Benim Fenerbahçe'de futbolcuların performanslarını artırmak için hazırladığım özel takviyeler maç sırasındaki kondisyonları üst sınıra çıkıyor. Fenerbahçe ile bu sezon bağlarımız koptu bu takviyelerden en fazla yararlanan futbolculardan biri olan Tuncay, bana yeni transfer olduğu Middlesbrough'ta buna devam etmek istediğini söyledi. Takım doktorluğu ya da Tuncay'ın özel doktorluğu... Hukuki çerçeve neye izin verirse o yolda ilerleyeceğiz.. Dünyada da özel futbolcular doktorlarını, fizyoterapistlerini, masörlerini götürürler. Bana gelen transfer teklifi de öyle bir şey...

- Sizin özel iksirleriniz ya da formülleriniz mi var?
- İksir denemez ama özel bir serum takviyesi kullanıyorum. Her maçtan önce futbolculara verilen güçlerini artırıcı bir serum vardır. Onun içine ben ayurvedik karışımı kullanarak özel bir sıvı ekliyorum. Bu, maçta futbolcuların güçlerini tamamıyla kullanmalarına yardımcı oluyor.

'DOPİNGLE ÂLÂKASI YOK'
- Karışımın içinde neler var, dünyada başka kulüpler bunu uyguluyor mu?
- Karışımın içindekiler gizli, çünkü serum takviyeleri tamamen bana ait. Ben hazırlıyorum. Bütün Avrupa'da isim yapmış kulüplerde Real Madrid, Milan, Bayern Münih, Chelsea olsun bunların hepsiyle irtibata geçip, detaylı bir şekilde bu kulüpler performans artırıcı neler yapıyor, ne derece etkili yöntemleri var diye araştırdım. Bunları toparladıktan sonra bunun üstüne ben kendi bilgi birikimi ekleyip bu formülü çıkardım. İlk başta bunu doping merkezinde kontrol ettirdim çünkü bu iş çok hassastır. Doping olmaması lazım yoksa ciddi bir şekilde skandal olur. Hem futbolcu yanar, hem siz yanarsınız hem de kulübünüz yanar. 'Doping negatif' yani doping ile âlâkası yoktur sonucunu aldıktan sonra bunu ilk başta futbolcularla paylaşarak isteyenlere uygulamaya başladım. Zaten ayurveda konusunda bir birikimim vardı, ben Fenerbahçe hekimliği yapınca bu birikimimi sporcular için nasıl kullanabileceğim üzerine odaklandım ve bu karışım böylece ortaya çıktı.

- FB'nin şampiyonluğunda bu karışımın etkisi oldu mu?
- Olabilir. FB'nin şampiyonluk maçlarından önce bu karışımdan bütün futbolcular kullandı. Bir gece önce bütün futbolcuların performansının maçta en üst düzeyde olması için takviye verdim. Ben takımın dört yıl boyunca takım doktorluğunu yaptım, FB üç şampiyonluk gördü. Bir tek Denizli'de sürpriz bir yenilgi olmuştu geçen yıl, o sırada ben hazırlanıp gitmiştim. Ama futbolcular o kadar kazanacaklarına eminlerdi ki kullanmak istemediler ve şampiyonluk o maçta kaçtı.

- Serumun etkisinin olduğu maçlar oldu mu?
- Takımda geçtiğimiz şubat ayında 2-2'lik Az Alkmaar maçıyla başlayan fiziki performans düşüklüğü yaşandı. Özellikle Antalya yenilgisi camiada panik yarattı. Futbolcular ve teknik heyetin talebini yönetim onaylayınca hemen serum verdik. 3-0'lık Konya ve 4-0'lık Bursa galibiyetleriyle başlayan çıkış döneminde bunun etkisi büyük oldu.

- Kullandığınız ayurvedik vitaminler sporcuların performanslarını nasıl etkiliyor?
- Maç sırasında tüm performanslarını kullanabiliyorlar. Ayrıca bu serum sayesinde maçtan bir gece önce son derece derin bir uyku uyuyorlar.

- Uzun vadede negatif bir yan etkisi olabilir mi?
- Olmaz çünkü bunlar tamamen doğal bitkilerden elde edilmiş şeyler. Eksik olan vitamin ve mineralleri tamamlıyoruz. Aksine uzun vadede pozitif etkisi olur.
Haberin fotoğrafları