CİPSTE geldiğimiz son nokta hayret verici... Üretici firmalar pazar olarak kırsal kesimi ya da kırsal kökenli varoş insanlarını hedef aldılar. Bahçe domatesli, soğan cücüklü, pastırmalı derken, acukalı (bir çeşit salça) cips de piyasaya çıktı. Boşuna değildir, mutlaka bir sebebi vardır. Tahminim; yapılan pazar araştırmalarında en fazla cips tüketen kesimin, kırsal kökenliler olduğunun ortaya çıkması... Bir zamanlar sakız üreticileri de köylere yönelmişlerdi. Traktörlü, ağalı, jet skili sakız reklamları ekranları doldurmuştu. Zira sakız en fazla köy bakkallarında satılıyordu! Sanırım cips üreticileri bu pazarı "doyurmak" için yeni arayışlara yöneleceklerdir. Önerim; Ayşe Teyze'nin mutfağından madımaklı, Kayseri mantılı, yuvarlamalı, humuslu, hamsili, etli ekmekli ve lahmacun aromalı cipslerin bir an önce piyasaya sürülmesi... Yersen gari!..
Yayın tarihi: 8 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/08/gny/haber,EFC0894263104ECA87C87FBE3523E8CB.html
Tüm hakları saklıdır.