kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İngiltere polisi, 36 saat arayla yaşanan bombalı araç saldırılarını El Kaide'ye özenen yerli hücrenin yaptığını tahmin ediyor. İki teröristi polis böyle etkisiz hale getirdi..
Bomba yüklü iki otomobilin şans eseri bulunmasından sonra İngiltere'de yine yürekler ağızdaydı. Bu kez bomba yüklü aracın hedefi, İskoçya'daki Glasgow havalimanıydı. İki terörist, bir ciple havalimanındaki camekânlı bilet satış noktasına saatte 50 km hızla daldı. Araç anında alev aldı. İki terörist de araçtan indi. Birinin üstündeki giysiler de alev almıştı. Buna rağmen aracın bagajına yöneldi. Oradaki patlayıcıları aktif hale getirmeye çalışıyordu. Diğeri de eline bir benzin bidonu alıp aracın etrafına dökmeye başladı. Polis, iki eylemciyi de kimseyi öldürmeden yakaladı.

FİRARDAKİ 'KARDEŞ'

Teröristlerden biri ağır yaralı halde hastaneye götürüldü. Üzerinde intihar kemeri olduğu belirlenince hastane boşaltıldı, polis bombayı etkisiz hale getirdi. İki günde iki büyük saldırı atlatan İngiltere'de polis, eylemlerin arkasında aynı "yerli hücrenin" olduğunu düşünüyor. Ordu desteği isteyen polisin verdiği bilgilere göre eylemin arkasında "Crevice çetesi" var. 5 kişilik bu çete de gece kulüplerine saldırı planlarken nisan ayında ele geçirildi. Ancak bir üyesinin kardeşi kayıplara karıştı. Bu bağlantıdan yola çıkan polis, saldırıları "El Kaide özentisi amatör çetenin" yaptığı görüşünde.

BOMBA PATLAMADI
Uzmanlar da gece kulübü önüne bırakılan bomba yüklü otomobildeki sistemin uzmanca yapılmadığı için patlamadığını söyledi. Glasgow'daki saldırıda da aracın binaya çarpar çarpmaz yandığını, patlamadığı için araçtan inen teröristin benzin dökerek patlatmaya çalıştığına dikkat çekti. Alarm düzeyini en üste çıkaran İngiltere, ülke genelindeki tüm kamuya açık etkinliklerde güvenlik önlemlerini de artırdı. Kraliçe Elizabeth'in İskoçya meclisinin açılışını yapmak için ülkede bulunduğu gün saldırı düzenlenmesi de polisin üzerinde durduğu önemli bir detay...
Haberin fotoğrafları