kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
PİKNİKTE PROPAGANDA Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Arınç ile miting için geldiği Kayseri’de dün seçim çalışması yapan Bakan Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve bazı belediye başkanları ile birlikte mesire alanında piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gül'den Baykal'a yalanlama

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, CHP lideri Baykal'ın Kuzey Irak'a tek taraflı müdahalede bulunmamak sözü karşılığında ABD ile 1 milyar dolarlık gizli anlaşma yapıldığı iddiasına, ''Bu yalan, aslı yok'' dedi. Kayseri'de gazetecilerin sorusu üzerine Gül, şöyle konuştu: "Bu tür şeyler sayın Baykal'a yakışmaz. Böyle bir anlaşma yoktur. Kendisinin ifade etmek istediği de şudur. Irak savaşında birçok ülke zararlı çıkmıştır. Bunu karşılamak için ABD birçok ülkeye yaptığı gibi Türkiye'ye de bir nevi tazminat gibi kabul edebileceğimiz maddi yardımda bulunmak istedi. Ancak bunu verirken ABD senatosu bir karar almış. 'Eğer Irak'a Türkiye herhangi bir müdahalede bulunursa yapılan yardımlar orada kesilir' diye. Biz bunun istismar konusu olabileceğini düşündüğümüz için vazgeçtik. O para da alınmamıştır. Söylenenler tamamen yalandır. İftiralardır, yalanlardır. Çok üzücüdür.''

BAHÇELİ'YE İP YANITI
Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon konusunda "Her şey ihtimal dahilindedir'' diyen Gül, Erzurum mitinginde Erdoğan'a "Öcalan'ı sen niye asmadın" diye sorup, "Al sana ip" diyerek idam ipini fırlatan Bahçeli'ye de şu yanıtı verdi: "2002'nin sonunda ben bakan mıydım? Abdullatif Şener bakan mıydı? Neydik ki biz önlüyoruz. Erzurum'da ip fırlatıyorlar. İmralı'da kararı verildiğinde Türkiye'de ip yok muydu?"