kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kız arkadaşımı 7 saat beklettim

Çocukluğundan beri bilgisayar ve konsol oyunlarını çok seven Şahan Gökbakar kişisel oyun tarihini ve oyunlar arasındaki "kare as"ını anlattı.

* Stilize şemaları mı yoksa gerçekçi olanları mı tercih ediyorsun?
Gerçekçi olması daha mutlu ediyor, boksörün suratından damlayan terin altındaki kılcal damarlara kadar görebileceğim bir format uygun.

* Çok oynadığınız için eleştiri aldın mı sevgili ya da arkadaşlarınızdan?
Çok. Bir sevgilim beni Ankara'dan görmeye gelmişti. Ben de o sırada "Mafia" adlı oyunu oynuyordum ve başından kalkamıyordum. Sürekli yeni görev veriliyor ve sürekli onu bitirmeyi istiyorsun. O da oturup yedi saat beni izledi, hiç konuşmadan. Oyundan sıkıldım, parmaklarım acıdı ve kalkıp yemeğe çıktık.

* Boş zamanın varsa oyun mu gezip dolaşmayı mı tercih edersin?
Her zaman oyunu tercih ederim. Diyelim, ertesi gün saat 11.00'de çekimim var ama çok iddialı bir turnuvaya başlamışız. Sabah 08.00'e kadar oynar, iki saat uykuyu göze alır, öyle gidebilirim çekime.

* Oyun ruhunu mu besliyor?
Oyun saatleri, konuşmak zorunda olmadığım ve sadece kendime yoğunlaşabildiğim tek zaman. Kaçış noktam. Yapmazsam çıldırma noktasına gelebilirim.

* Bilhassa kadınlar sizin oyun merakına saygı duyuyorlar mı?
Duymuyorlar çünkü anlamıyorlar. Kızlar bunun nasıl bir güdü olduğunu anlamaz. Arkadaşlarıyla kahve içmekten, Nişantaşı'nda salınmaktan hoşlanan biri anlamaz. Neden dört duvar arasında bir tane ekrana bakıp, evde kapalı kaldığını çözemeyebilir.