Soslu piliç Isıya dayanıklı, sığ bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın. Piliç etlerini kalın şeritler halinde doğrayın. Derin bir tencerede piliç, kereviz, soğan, defne yaprakları ve suyu kaynattıktan sonra ateşi kısarak piliçler pişene kadar 10 dakika daha kaynatın. Defne yapraklarını ayırın. Piliç, soğan ve kerevizi yağladığınız fırın kabına alın. Sosu hazırlamak için 2.5 su bardağı piliç suyunu ayırıp, soğutun. Büyük bir kaba unu eleyip, karabiber, tuz ve muskat ile karıştırın. Karışımın ortasına çukur açın. Eritilmiş tereyağı, yumurta ve ayırdığınız piliç suyunu başka bir kapta çırpıp, unlu karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla iyice özleşene kadar karıştırın. Karışımı piliçlerin üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yayın tarihi: 19 Haziran 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/19/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.