Büyük bir tencerede makarnayı yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanı yumuşayana kadar pişirin. Unu ilave edip, kısık ateşte, karışım hafif pembeleşene kadar yaklaşık 1 dakika kavurun. Sütü ekleyip karışım pürüzsüz bir kıvama gelinceye ve koyulaşıncaya kadar orta dereceli ateşte kaynatıp, ateşten alın. Peynir ve makarnayı ilave edip, iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun. Bir kapta ekmek kırıkları, yulaf ezmesi, peynir ve taze soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı makarnanın üzerine serpin. Peynir eriyip, üstü hafif kızarana kadar 10-15 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik* 1 paket makarna
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan (iri doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı un
* 2/3 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
Üst malzemeleri:
* 1 çorba kaşığı bayat ekmek kırığı
* 1/4 su bardağı yulaf ezmesi
* 2 çorba kaşığı az yağlı peynir (rendelenmiş)
* 2 tatlı kaşığı taze soğan (doğranmış)
Yayın tarihi: 18 Haziran 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.