Orta boy bir tencerede yağı ısıtıp, kıymayı kavurun. Biberi ilave edip, yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. En son mısır ve soğanı katıp, soğumaya bırakın. Her bir milföy hamurunu elinizle inceltin. Piliçli karışımı hamurlara, kenarlarında 1'er cm'lik boşluk bırakarak paylaştırın. Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürüp, harcı dışarı taşırmadan kapatıp, kenarlarını bastırın ve hamur kesme aletiyle kenarlarını keserek yarım ay şekli verin. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine alıp, üzerlerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik
* 250 gr. piliç kıyma
* 5 yaprak milföy hamuru
* 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber (ince doğranmış)
* 150 gr. mısır (konserve)
* 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 1 adet yumurta çırpılmış)
Yayın tarihi: 18 Haziran 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/18/gny/haber,9F60C278F91E4565A68117F3F53F4FBB.html
Tüm hakları saklıdır.