Şu an
17 Haziran 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
17 Haziran 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Yaşam dosyaları
Bu Pazar babaların
17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için....
Sınav Stresinden Kurtulma Yolları
- Çok mu çalışmalı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen dinlenmeli mi?- Aileler stresli çocukları...
'Bir ömrü paylaşmaya var mısın?'
Evlilik yolunda ilk adımı attınız ve sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeye karar verdiniz......
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... ...
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler. ...
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. ...
Yemek mucitleri
Siz hiç zeytinyağı havyarı yediniz ya da toz halinde zeytinyağına ekmek bandınız mı? Bu adamlar bandı. Ünlü tasarım dergisi wallpaper'ın 'Dünyanın En İyi Yeni Restoranı' seçtiği müzedechanga'nın yaratıcıları ile aldıkları ödülü ve yeme içme dünyasında gelinen en uç noktayı konuştuk. ...
Diğer Gurme Haberleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Uçakta domates suyu içilir
Bayram baklavasız olmaz
Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
Yazarlar
AHMET ÖRS
Klasik olmak hiç de kolay değil
Yeme içme kültürümüzün en eski isimleri, klasikleşerek ...
Balçiçek Pamir
Kazım Kanat
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Kirlenmeyen kumaştan elbise
Akıllı kumaşlar olarak nitelendirilen özel tekstil ürünlerini koleksiyonlarında kullanan moda tasarımcısı Arzu Kaprol, ...
Mevlana'ya özel dans
Ünlü koreograf Maurice Béjart ve topluluğu Béjart Ballet Lausanne, 2007 Mevlana Yılı için İstanbulluların karşısında. ...
Antalya-Rodos arası 'sevgi' köprüsü
Türk-Yunan Dostluk Festivali'nden geriye güzel anılar ve dostluklar kaldı. Antalya ve Rodos'ta dört gün süren festivale ...
Teknoloji
Ankesörlü telefon bilgisayar mı?
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, önümüzdeki günlerde ankesörlü telefonların bilgisayar sayılıp sayılmayacağına karar verecek. ...
İnternetten evinizi izleyin
Yaz mevsimiyle birlikte yazlıklara gitmeye başlayan vatandaşlar, önceden bekçi köpeklerine emanet ettikleri evlerini ...
Telekom'dan yeni evlilere bedava kablosuz telefon
Türk Telekom, 24 aylık kontrat karşılığı Panasonic'in SMS gönderen kablosuz sabit telefonunu yeni evli çiftlere bedava ...