kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teknosa Uzelli'yi aldı EP'de sona yaklaştı

ESEN EVRAN
Teknoloji marketlerinin en büyüğü Teknosa, Uzelli müzik marketi aldı EP Center'ın mağazalarını almak için sona yaklaştığı öğrenildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Teknosa Uzelli'yi aldı EP'de sona yaklaştı
Teknosa büyüme stratejisi doğrultusunda müzik market ve yeni mağazaları bünyesine katmaya devam ediyor. Müzik market konusunda uzmanlaşan Uzelli'yi bünyesine katan Teknosa mağazaya sahip teknoloji marketi EP Center'ı da bünyesine katmak için Rekabet Kurulu'na başvurduğu söyleniyor. Romanya'da perakende şirketi Primex'in yüzde 51'ini alarak Romen pazarına giren Teknosa, bölgesel lider olma yolundaki içeride de adım atarak güçlendirmeye çalışıyor. Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer de, Romanya'daki mağaza açılışında büyüme hedeflerine hem içeride hem de yurtdışında devam etmek istediklerini vurgulamıştı.

TÜRKİYE 7. BÜYÜK PAZAR
Almanya merkezli Electronic Partner (EP) Center ise perakende sektöründe aradığını bulamayarak Türkiye'de sadece toptancı olarak faaliyet göstermeye devam edeceği konuşuluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de mağazaları bulunan şirket, Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki mağaza ile Türkiye'ye hızlı bir giriş yapmıştı. Perakende sektöründe teknoloji mağazalarının sayısı son dönemde artış göstermişti. Yerli mağaza zincirlerine son dönemde yeni mağazalar eklenmişti. Türkiye'de tüketici elektroniği pazarının hızla büyümeye devam etmesi, cep telefonu ve bilişim ürünleri satışının katlanarak artması yurtdışından yeni yatırımcıların Türkiye'yi daha cazip pazar konumuna taşıyor. İki yıl önce pazara giren EP Center umduğunu bulamadı. Fransız Darty, Türkiye pazarında Arçelik'in eski genel müdürü Nedim Esgin ile birlikte hareket ediyor. Ekim ayında Türkiye'ye giriş yapacak bir başka Alman şirketi de Media Markt. Metro AG'nin yan kuruluşu olan Media Markt, Ümraniye Ikea'nın yanındaki arazide mağaza açmaya hazırlanırken, Demir Sabancı, İngiltere'nin en büyük teknoloji marketi Dixons'ın ilk mağazasını Temmuz ayında açaması bekleniyor. Yerliler de boş durmuyor. Sönmez Holding-Teknolojiks, Vatan Grubu- Vatan Bilgisayar, Bimex (Vedat Akgiray), Hızlı Sistem (Ülker) ve Gold sektörün hızla büyüyen yerli oyuncuları. Türkiye'de elektronik pazarının büyüklüğü 6 milyar Euro olarak hesaplanıyor. Bunun 1.4 milyar Euro'su elektronik, 1.3 milyar Euro'su telekom, 1.4 milyar Euro'su bilgisayar, 1.8 milyar Euro'luk bölümü de beyaz eşya harcamalarından oluşuyor. Türkiye toplam elektronik harcamasıyla Avrupa'da 7'nci büyük pazar.