İşe Türk Mutfağı'ndan başlıyorlar
İLİŞKİLİ HABERLER
İşe Türk Mutfağı'ndan başlıyorlar
Hasan Açanal, bölümün Türk mutfağı hocası. Açanal, bu dersi iki dönemde işlediklerini söylüyor. İlk dönem yöresel mutfaklar. Bu da Karadeniz, Güneydoğu, İç Anadolu ve Ege olmak üzere dörde ayrılıyor. İkinci dönem ise İstanbul mutfağı. 'Bizim mi Yunanlıların mı?' konusunu sorduğumuzda Açanal, durumu şöyle açıklıyor; "O konuya derinlemesine giriyoruz ve yemeğin bir milliyeti olmadığı, coğrafyası olduğu üzerinde duruyoruz. Türkler Orta Asya'dan geldiklerinde zeytinyağını bilmiyorlardı mesela. Dolayısıyla zeytinyağlı bütün yemekler bizim değil. Yani Türk yemekleri değil de Anadolu yemekleri, diye bakıyoruz meseleye. Ama Yunan demek de yanlış. İstanbul demek doğru". Açanal, öğrencilerle çeşitli geziler de düzenlediklerini söylüyor. Örneğin Mürefte'ye bağbozumuna gitmişler. Üzüm nasıl toplanıyor, nasıl sıkılıyor, nasıl şarap yapılıyor görerek öğrenmişler. Kaz Dağları'na zeytin hasadına gitmişler. Selanik'e gidip Batı Trakya mutfağını incelemişler.
Yayın tarihi: 16 Haziran 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/16/ct/haber,2A6804192FDF447C83216E8D69966DBA.html
Tüm hakları saklıdır.