kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sponsorlar yan çizdi Live Earth' tehlikede!

Şu habere bakın; dünyanın dokuz şehrinde (Sidney, Tokyo, Şanghay, Hamburg, Rio, Johannesburg, Londra, New York, İstanbul) küresel ısınma için 07.07.07 tarihinde yapılacak 'Live Earth' konserlerinden biri de İstanbul Yedikule Zindanları'nda gerçekleşecekti. 'Ti' diyorum çünkü, şu sıralar 'Live Earth'ün İstanbul ayağının gerçekleşmesi tehlikede! Salı günü ne oldu? Küresel ısınmaya karşı hareket başlatan ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore ülkemize geldi. Amaç 'Live Earth'e destek vermekti.

DESTEK BEKLERKEN
Organizasyonu yapan Purple Concerts yetkilileri, 'Deniz Temiz', 'Doğa Derneği', 'TEMA Vakfı' ve 'WWF' temsilcileriyle bize küresel ısınmaya karşı yapılan bu dünya çapındaki organizasyonun önemini anlatıp; hepimizden destek beklediler. Buraya kadar her şey tamamdı! Ben de tam "Dün Rahşan'ın (Gülşan) da yazdığı gibi konserde kimlerin çıkacağı açıklanmadı. Fakat bu kadar karamsar olmaya gerek var mı? Önemli olan İstanbul'un 07.07.07'de tüm dünyaya canlı yayında tanıtılması ve adımızın böyle önemli bir işte yer almasıdır. Şimdi eleştirinin zamanı değil 'Live Earth'ü hepimiz desteklemenin zamanıdır" tadında bir yazı yazacaktım. Gelişmeleri öğrenmek için Purple Concerts'in ortaklarından Cengizhan Yeldan'ı aradım. Maalesef Yeldan'dan kötü haberi aldım. Live Earth İstanbul'un akıbeti pazartesi belli olacakmış. Neden? Çünkü sponsorlar yan çizmiş! Bu iş de sponsorsuz gerçekleşemeyecek kadar büyük bir iş! Yeldan, "Bu ülkenin tanıtımını biz tek başımıza yapamayız. 2 milyar kişi ilk defa Türkiye'yi izleyecek ama bunun için kimse yok ortada. Seçim yüzünden kimse bizimle ilgilenmiyor. Sponsorumuz yok! Koca Türkiye'nin tarihindeki en büyük tanıtımı yapmak bize kaldıysa vah halimize! Türkiye eline gelmiş en büyük fırsatı kaçırmak üzere" deyince, buz kestim.

SONUÇ PAZARTESİ!
"Peki sponsorlarınız belli olmadan nasıl 'Live Earth'e soyundunuz?" diye sordum. "Herkes başta söz verdi, sonra çevrecilerin saldırısından, kendilerini araştırmalarından korkup çekildiler. Eğer iptal edersek, bu Türkiye için dünya çapında rezillik olacak" dedi. Hamburg'da 12 milyon dolar, İngiltere'de 52 milyon dolar, New York'ta da 60 milyon dolar sponsorlardan para toplanırken; benim sponsorlarım, devletim nerede çok merak ediyorum. Şimdi neden konsere kimlerin katılacağının açıklanmadığını da öğrenmiş oluyoruz. Çünkü bilet satışlarından masrafın sadece dörtte biri karşılanabiliyor. Eğer pazartesi günü biletler satışa çıkarsa devam; çıkmazsa dünyaya rezil olduk demektir ey okur! Bakalım 'Live Earth' İstanbul olacak mı, yoksa yetkililer uyuyacak mı?