kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Ölüm Geçirmez'de arabasının içine yerleştirdiği 'ölüm geçirmez' bir mekanizma ile her türlü trafik kazasından yara almadan çıkan eski bir dublör olan Mike'in gerilim dolu öyküsü anlatılıyor. Aslında katil olan Mike (Kurt Russell), özellikle genç kadınları kendisine hedef yapıyor ve onları kendi geliştirdiği bu ölüm saçan arabasıyla öldürüyor.

Tarantino bu kez de 'Ölüm Geçirmez' ile dehşet saçacak

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun yeni filmi 'Ölüm Geçirmez' yarın vizyona giriyor. Kendi geliştirdiği bir yöntemle arabasını bir ölüm makinasına çeviren eski bir dublörün hikayesinin anlatıldığı filmde, Tarantino ilk kez görüntü yönetmeni koltuğuna oturuyor..
Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun Robert Rodriguez'le birlikte 'iki film birden' olarak çektikleri Grindhouse projesinin ikinci bölümü 'Death Proof/ Ölüm Geçirmez' yarın vizyona giriyor. Başrollerini Rosario Dawson, Tracie Thoms, Kurt Russell, Mary Elizabeth Winstead ve Eli Roth gibi isimlerin paylaştığı film için "İçinde bol bol araba kovalamaca sahneleri olan bir gerilim filmi" diyen Tarantino şöyle devam ediyor: "Film son 20 dakikasına doğru inanılmaz bir biçimde hızlanıyor ve kendinizi birden bambaşka bir filmde buluyorsunuz. Aslında seyirci olarak karakterlerin o kadar fazla içine girmişsiniz ki, filmin kendi içinde tür değiştirdiğinin farkına varmıyorsunuz."

HER ŞEYİ KENDİSİ YAPTI!
Filme yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen olarak imza atan Tarantino, ilk kez görüntü yönetmenliği koltuğuna da oturmuş. "Aklımda filmin bir kısmını siyah-beyaz çekmek vardı. Sonunda çok kısa bir kısmı öyle çekmeyi başardık. Parlak Tennessee güneşi altında aklımdaki rengi tutturmayı başardım" diyor Tarantino. Filmde; kendi geliştirdiği bir mekanizma sayesinde cinayetler işleyen ve eski bir dublör olan Mike'ın (Kurt Russell) yer aldığı kovalama sahneleri dikkat çekiyor. Tarantino, çekimlerinin çoğu Teksas'ta yapılan filmdeki kovalama sahnelerinin kendisi için çok önemli olduğuna dikkat çekiyor:

TARZINI YANSITIYOR
"Filmi kafamda çektikten sonra araba kovalamaca sahneleri için mekan aramaya başladık. Filme 70'ler ruhunu yansıtabilecek uygun bir yer olmalıydı. Kovalamaca sahnesini değişik açılardan çekmek istiyordum. Eğer kovalanan kötü adamsa seyirci onun yakalanmasını ister. İki arabalı bir kovalamaca sahnesi olduğu için sahneye heyecan katmak adına arabaları otoyola çıkardık." Ünlü yönetmen kötü adam rolü için de en uygun ismin Kurt Russell olduğunu belirterek "Karizması ve çekiciliği, şeytani Mike'ı canlandırması için Kurt'ü mükemmel bir seçim haline getirdi" diyor. Kurt Russell ise rolüyle ilgili şöyle konuşuyor: "Quentin'le birlikte çalışıp Mike karakterini yaratmak harika bir deneyimdi. Yaşadığım her şeyden farklı bir deneyimdi." Tarantino tarzının tüm özelliklerini yansıtan filmde; sinemacılara, popüler kültüre ve Tarantino'nun 'Kill Bill' filmine göndermeler yapılıyor.
Haberin fotoğrafları