kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'yı su bastı

Yeni Haber
Başkentte etkili olan sağanak yağış nedeniyle, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan yağış özellikle Öveçler, Dikmen, Balgat, Mamak, Çankaya, Altındağ, Keçiören ve Batıkent semtlerinde etkili oldu.

Çetin Emeç Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Kolej Kavşağı, Dikimevi Kavşağı ve Akay Kavşağında su birikmesi nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.Ankara genelinde metre kareye düşen yağışın 9 kilogramı geçtiği tahmin ediliyor.

Valilik Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, Yenimahalle, Elmadağ ve Mamak ilçesinde yağış bir süre daha etkili olacak.İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

AŞAĞI ÖVEÇLER MAHALLESİ'NDEN 20 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkili olan yağış nedeniyle Aşağı Öveçler Mahallesi'nde oturan 20 kişi evlerinden tahliye edildi.

Sağanak yağış sonucu Çankaya'nın Aşağı Öveçler Mahallesi 113. Sokak'taki birçok evi su bastı. Evlerini su basan vatandaşlar, güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

Tahliyenin ardından Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve burada sıcak çorba ikram edilen mahalle sakinleri, valiliğe bağlı Behice Eren Çocuk ve Gençlik Geliştirme Merkezi'ne yerleştirildiler.

(AA)