Hardallı piliç Limon suyu, zeytinyağı, sarmısak, biberiye ve hardal tohumunu iyice karıştırın. Etleri katıp harmanlayın, 30 dakika dinlendirin. Etleri sostan alıp sosu ayırın, etleri teflon tavada veya ızgarada pişirin. Ayırdığınız sos ve şarabı küçük bir tencerede yarısı buharlaşana kadar kaynatın, kremayı ilave edin. Mısırununu suyla ıslatıp sosa katın, karışım hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatın. Etlerin üzerine biberiyeyi serperek, sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 1 büyük paket piliç ızgara tava
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı taze biberiye (ince doğranmış)
* 4 çorba kaşığı hardal tohumu
* 2/3 su bardağı beyaz şarap
* 1.5 su bardağı krema
* 1 tatlı kaşığı mısırunu
* 1 çorba kaşığı
Bademli araka Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın. Her bir ciğeri ikiye bölün. Derin bir tavada zeytinyağını ısıtın. Bademleri ilave edip, sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin ve bir kaba alın. Tavada kalan yağa sarmısağı katıp 1-2 dakika pişirin. Ciğerleri de ilave edip 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin ve ayrı bir kaba alın. Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve tavuk suyunu ilave edip, sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Ciğerleri katıp harmanlayın. Marul yapraklarını irice kopartın. Marul yaprağı, sultani ve ciğerleri iyice harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
* 250 gr. piliç ciğer
* 1/2 kg. sultani (araka)
* 8-10 adet marul yaprağı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 60 gr. badem
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı mısırunu
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 2/3 su bardağı tavuk suyu
Mantar salatası Su ve limon suyunu kaynatın. Mantarları ilave edip ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak 2-3 dakika ağır ağır kaynatıp süzün, kağıt havluyla kurulayın. Krema, soğan, şeker, tuz ve biberi karıştırıp, mantarları içine atın, harmanlayın. Marul yapraklarının üzerinde, soğan serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 500 gr. taze mantar (dilimlenmiş)
* 2 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı krema
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tozşeker
* 2 tatlı kaşığı karabiber
* 6 adet marul yaprağı (ince doğranmış)
Yayın tarihi: 5 Haziran 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/05/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.