Antepfıstığı da antioksidan
Çerezlerin gözdesi antepfıstığı; göz sağlığından hücre yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinden kansere kadar birçok önemli görevler üstleniyor. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu; üzüm ve şarapta bulunan 'resveratrol' isimli antioksidanın antepfıstığında da olduğunu belirterek, "Bu madde, insan sağlığı açısından son derece önemli bir antioksidan maddedir. Resveratrol, kötü kolesterole etki yaparak kronik kalp rahatsızlıklarını azaltır. Kanser riskine karşı da bir kalkandır" diyor. Tokuşoğlu, 'Yeşil Altın Antepfıstığı' isimli kitabında, antepfıstığının yararlarını şöyle anlatıyor: "Günde bir avuç yenecek antepfıstığı ile bir insanın günlük E, A ve B1 vitamininin önemli bölümü karşılanabilir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan antepfıstığı; bazı kanser türlerine karşı azaltıcı etkiye sahip olan E vitamini yönünden ceviz ve pikan fındığından daha zengindir. Ayrıca bu çerezde A ve B1 vitamini de bolca mevcut."
Yayın tarihi: 5 Haziran 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/05/gny/haber,EADD2C31506C4C1BB49071200B59C4BA.html
Tüm hakları saklıdır.