kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Senatörle takas için 'terörist' arabulucu

Kolombiya lideri, FARC lideri Granada'yı serbest bırakıyor. Örgüt de karşılığında kadın senatör ve diğer siyasileri bırakma pazarlığında..
Yıllardır silahlı direniş yürüten FARC gerillaları ile pazarlığa yanaşmayan Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe geri adım attı. Hükümetten üst düzey bir yetkili, FARC'ın kaçırdığı Fransız asıllı Kolombiyalı senatör Ingrid Betancourt'un hayatına karşılık gerillanın "dışişleri bakanı" olarak bilinen Rodrigo Granada'nın serbest bırakılacağını söyledi. Granada'nın Fransa'ya gönderileceğini ve 200 gerillanın serbest kalacağı belirtildi.

SARKOZY İLE GÖRÜŞECEK
Fransız basını da Granada'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşeceğini ve eski senatör Betancourt'un serbest bırakılması için arabuluculuk yapacağını yazdı. Kolombiyalı haftalık Samana dergisi de FARC liderlerinin Granada'yı hapiste ziyaret edip durum hakkında bilgi verdiğini belirtti. Uribe, geçtiğmiz haftalarda "Betancourt ve 3 Amerikalı esiri kurtarmak için askeri operasyondan söz etmişti. Ancak Sarkozy "operasyon esirlerin öldürülmesine neden olur" diyerek karşı çıkmıştı.